8 päivää ensi-iltaan

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: teatterimaailma, Romeo ja Julia, William Shakespeare, nuorisokulttuurit, elokuvatähteys

Synopsis: Maailman tunnetuimman rakkaustarinan, Romeon ja Julian ensi-iltaan on aikaa kahdeksan päivää. Juliaa esittävä Noora (Iina Kuustonen) loukkaantuu, ja sijaiseksi pestataan näytelmän kuiskaaja Vilma (Laura Birn), joka kantaa taakkanaan menneisyyden kokemusten kasvattamaa lavakauhua. Asia mutkistuu entisestään kun Vilma ihastuu vastanäyttelijäänsä Lauriin (Mikko Leppilampi) Nooran tehdessä kaikkensa, ettei Vilman ja Laurin yhteispeli onnistuisi lavalla tai sen ulkopuolella. Noora haluaa takaisin näyttämölle hinnalla millä hyvänsä.  Vilmalla on kuitenkin kulisseissa ystäviä gooteista kummituksiin, jotka yrittävät kaikin tavoin auttaa häntä voittamaan itsensä ja pelkonsa, niin esiintymisessä kuin rakkaudessakin. 
 
Oppimateriaalin tehtävät sopivat yläkoulun 9. luokan, lukion ja ammatillisten oppilaitosten tunneille mm. äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen. 
 
Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja viestinnän opettaja Marjaana Mitikka.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 30.6.2014.
 
 
 
 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

8 päivää ensi-iltaan

(8 päivää ensi-iltaan)

Ohjaaja: Perttu Leppä

Maa: Suomi Vuosi: 2008

Kesto: 110min Ikäraja: 7

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Laura Birn, Mikko Leppilampi ja Timo Lavikainen


Maailman tunnetuimman rakkaustarinan, Romeon ja Julian ensi-iltaan on aikaa kahdeksan päivää. Juliaa esittävä Noora loukkaantuu, ja sijaiseksi pestataan näytelmän kuiskaaja Vilma, joka kantaa taakkanaan menneisyyden kokemusten kasvattamaa lavakauhua.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa