Kahlekuningas

Alkukohtaus

Elokuva alkaa takaumalla, kun 12-vuotias Esko nousee rajan yli kulkevan rautatiesillan kaiteelle. Hän vetää mustan hupun päänsä yli ja kiinnittää käsiraudat ranteisiinsa. Hän aikoo tehdä kahlekuningas Harry Houdinin tavoin tempun, hypätä kahlehdittuna Tornionjoen talvisen hyiseen veteen.
Elokuvan lopussa palataan samaan kohtaukseen.

Takauma tarkoittaa hetkeä, jona henkilö saattaa nähdä nopean mielikuvan menneisyydestä. Elokuvassa takauma on yksi kerronnan keino, jonka avulla siirrytään ajassa taaksepäin, esimerkiksi päähenkilön muistoihin tai tapahtumaan, joka selittää näytelmän henkilöiden tilannetta. Päähenkilö saattaa toimia muistoissa kertojana ja sivustakatsojana tai hän saattaa olla tapahtumien toimija.
Lähde

  • Tajuaako Esko, mitä tapahtuisi, jos hän hyppäisi? Aikooko hän oikeasti hypätä? Miksi hän haluaa hypätä? Onko hänen tarkoituksenaan vain tehdä Houdinin temppu?
  • Pelastaakseen kunniansa Esko ajautuu epätoivoon ja päätyy kokeilemaan kuolemanvaarallista kahletemppua.
    Miten Esko pelastuu?
    (Viime tipassa ennen pudotusta Patrickin Helene-sisko ymmärtää Eskon hädän ja kaappaa hänet alas sillan kaiteelta.)

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kahlekuningas

(Kahlekuningas)

Ohjaaja: Arto Koskinen

Maa: Suomi Vuosi: 2002

Kesto: 94min Ikäraja: 7

Levittäjä: Columbia TriStar Nordisk Film Distributors Oy

Näyttelijät:
Miikka Enbuske, Emil Lundberg, Heikki Hela, Maija Junno, Arttu Kapulainen


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa