Säilöttyjä unelmia (2012). Oktober Oy.
Säilöttyjä unelmia (2012). Oktober Oy.

Sopivan elokuvan valitseminen

Aloita miettimällä, kenelle valitset elokuvaa. Koulukinon oppimateriaalit on jaoteltu luokka-asteittain. Oppimateriaalista löydät tietoa elokuvasta sekä teemat, joita oppimateriaali käsittelee. Tutustu elokuvaan ja oppimateriaaliin etukäteen!

Oppimateriaalilistalta voit hakea oppimateriaaleja luokka-asteen, elokuvan nimen tai oppimateriaalin teemojen perusteella. Kun elokuvaa valitaan, kannattaa Koulukinon listalta poimia pari vaihtoehtoa siltä varalta, että kopiota ei ole saatavilla.

Otathan huomioon, että elokuvan ikäraja kertoo vain elokuvan mahdollisesta haitallisesta sisällöstä. Ikärajaltaan alhainen elokuva ei välttämättä tematiikaltaan sovellu omalle ryhmällesi. Voit käyttää apuna Media-avainta, joka arvioi elokuvien myönteisiä viestejä ja soveltuvuutta tietyn ikäisille. Ikärajoista löydät tietoa Ikärajat-välilehdestä ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen Ikärajat-portaalista.

 

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa