A Moment in the Reeds

Perhesuhteet

Elokuvassa seurataan Pariisista Suomeen lomalle palaavaa Leeviä. Leevi päätyy auttamaan isäänsä remonttihommiin perheen kesämökille, paikan päälle on lisäksi palkattu apulainen. Avuksi saapuva Tareq on hiljakkoin Suomeen tullut Syyrian pakolainen. Hän ei puhu suomea, mikä harmittaa erityisesti Leevin isää Joukoa, eikä Tareqin arkkitehdin koulutuskaan lohduta, kun vasaran ja pensselin pitäisi pysyä tukevasti kädessä. Isä myös odottaisi Leevin tarttuvan hanakammin hommiin gradukirjallisuuden sijasta. Leevin avustuksella Tareq pääsee kuitenkin hommiinsa käsiksi, ja tahmean alun jälkeen työt alkavat sujua molemmilta.

1. Mitä elokuvassa kerrotaan Leevistä ja hänen perheestään? Minkälaisia Leevi ja hänen isänsä ovat luonteeltaan? Miten he tulevat toimeen keskenään, minkälaiset asiat taas aiheuttavat riitaa ja sanaharkkaa?

2. Mitä elokuvassa kerrotaan Tareqista? Miten hän on päätynyt Suomeen ja remonttihommiin? Minkälaisen kuvan hänestä saa ihmisenä?

3. Miksi Tareq on kutsuttu töihin mökille? Miten isä ja Leevi ottavat Tareqin vastaan? Minkälaisen ensivaikutelman taas Tareq saa Leevistä ja tämän isästä Joukosta? Miten Tareq suhtautuu työhönsä?

4. Mitä arvelet, onko Leevin isä Jouko ollut tietoinen poikansa seksuaalisesta suuntautumisesta? Mistä tämän voi päätellä?

5. Miten Leevin ja Tareqin ystävystymistä ja lähentymistä kuvataan elokuvassa?

6. Pohtikaa vielä lopuksi Leevin ja tämän isän keskinäistä suhdetta, sekä Leevin ja Tareqin välistä suhdetta. Minkälaisista asioista Leevi keskustelee isänsä kanssa, entäpä Tareqin? Miten Leevi käyttäytyy isän läsnäollessa, entä silloin kun Tareq on läsnä? Mitä yhtäläisyyksiä ja eroja huomaat Leevin suhteesta isäänsä ja Tareqiin?

7. Pohtikaa tämän jälkeen omaa perhettänne. Keitä kaikkia kuuluu omaan perheeseesi? Mitä teette yhdessä? Onko perheen kesken sovittu jotain sääntöjä? Onko sinun helppo puhua vanhempiesi/huoltajiesi kanssa omista asioistasi? Oletko joskus ollut tilanteessa, jossa vanhempien/huoltajien apu tai tuki on ollut korvaamaton? Mikä on ollut ikimuistoisin hetki perheesi seurassa?

Voitte käyttää tehtävän apuna MLL Nuortennetin listausta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

A Moment in the Reeds

(A Moment in the Reeds)

Ohjaaja: Mikko Mäkelä

Maa: Iso-Britannia, Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 107min Ikäraja: 16

Levittäjä: Wild Beast Productions ltd.

Näyttelijät:
Janne Puustinen, Boodi Kabbani, Mika Melender, Virpi Rautsiala


Pariisista jurottavan isänsä kesämökille remonttiavuksi saapuva poika kohtaa syyrialaisen apumiehen kesäyössä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa