Kuva: MRP Matila Röhr Productions
Kuva: MRP Matila Röhr Productions

Ailo - pienen poron suuri seikkailu

Juoni

Elokuvan yleinen kerronnan rakenne jaetaan kolmeen osaan: alkuun, keskikohtaan ja loppuun. Rakenteen tai juonikaavan voi jakaa myös viiteen osaan: esittelyyn, syventämiseen, ristiriitojen kärjistymiseen, ratkaisuun ja häivytykseen.

1. Kirjoittakaa taululle juonikaavan osat ja käykää yhdessä elokuvan rakenne läpi. Keskustelkaa juonikaavan avulla, mitä elokuvassa tapahtui. Nuorempien oppilaiden kanssa elokuvan voi käydä läpi kolmen, ja vanhempien kanssa viiden osan avulla. Opettajan apuna on valmis juonikaava.

2. Jatkakaa edellistä tehtävää ja kirjoittakaa erivärisille pienille papereille elokuvan iloisin/hauskin ja pelottavin/jännittävin kohtaus. Iloiset kohtaukset voi kirjoittaa keltaiselle ja pelottavat punaiselle paperille. Yhdistäkää tehtävään tunnetaitoja ja lisätkää tunteita (surullinen, yllättävä, vihainen). Kiinnittäkää laput taululle piirretyn juonikaavan oikeisiin kohtiin. Keskustelkaa, missä kohtaa juonta oli eniten iloisia kohtauksia, missä taas pelottavia tai muita tunteita käsitteleviä kohtauksia.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Ailo - pienen poron suuri seikkailu

(Ailo´s Journey)

Ohjaaja: Guillaume Maidatchevsky

Maa: Suomi, Ranska Vuosi: 2018

Kesto: 85min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film


Ailo - pienen poron suuri seikkailu -elokuva kertoo pienen, villinä syntyneen poron taistelusta ensimmäisellä vaelluksellaan. Läpi matkansa hauraan ja haavoittuvaisen, mutta poikkeuksellisen uteliaan pikku poron täytyy selvitä ensimmäisen elinvuotensa aikana kohtaamistaan koettelemuksista. Ailon herääminen villiin maailmaan on todellinen joulutarina Lapin henkeäsalpaavissa maisemissa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa