Amatöörit

Elokuvan katsomisen jälkeen

1. Keskustelkaa pienissä ryhmissä elokuvan herättämistä ajatuksista ja tunteista ensin, kirjatkaa ylös esiin nousevat asiat. Kootkaa eri ryhmien kommentteja lopuksi yhteen ja miettikää mistä elokuvan herättämät reaktiot johtuvat.

2. Jos mahdollista, katsokaa luokassa uudestaan kohtaus (n. kohdassa 53:00-56:40), missä oppilaat ja dokumentaristi keskustelevat mm. moraalista ja siitä, mitä on oikein kuvata ja mitä ei.

Käykää katselemisen jälkeen omaa keskustelua luokassa jakautuen ensin 3-5 henkilön ryhmiin ja käykää lopuksi yhdessä läpi ajatuksenne.

Tukikysymyksiä:

° Mitä ennakkoluuloja dokumentaristi esitti tilanteessa?

° Kohtauksessa eräs oppilas kertoo jonkun kuvanneen poikia suihkussa. Toinen oppilas sanoo, että se oli vitsi. Hän kysyy, onko tämä oikein. Mitä mieltä olette itse? Mitä saa kuvata ja mitä ei? Mitä saa julkaista?

° Opettaja tokaisee kyseisessä kohtauksessa Aidalle: ”Miksi emme voi puhua asiasta normaalilla äänenpainolla? Miksi olette niin vihaisia?” Mistä luulette vihaisuuden kumpuavan?

Kerätkää ylös ajatukset, jotka heräsivät keskustelusta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Amatöörit

(Amatörer)

Ohjaaja: Gabriela Pichler

Maa: Ruotsi Vuosi: 2018

Kesto: 110min Ikäraja: 7

Levittäjä: Oy Kinoscreen Illusion Ltd

Näyttelijät:
Zahraa Aldoujaili, Yara Aliadotter, Fredrik Dahl


Kuvitteellisen ruotsalaisen Laforsin kunnanvaltuusto on huolissaan. Kun googlaa pikkukaupungin nimen, tuloksena on kännivideoita paikallisesta lännentapahtumasta. Tämä on ongelma, etenkin kun suuri saksalainen halpakauppaketju arpoo, mille paikkakunnalle liikkeensä sijoittaisi, ja Lafors on kahden finalistin joukossa. Nyt pitää vain tehdä hieno, kuntaa esittelevä, elokuva. Paikkakunnan nuoriso voisi tehdä tämän ilmaiseksi...

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa