American vagabond

Johdanto

Dokumentti

Oppimateriaalin teemoja: seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, ihmisoikeudet, syrjintä

Kieli: englanti, tekstitys suomi

Synopsis: James karkaa kotoaan amerikkalaisesta pikkukaupungista poikaystävänsä Tylerin kanssa San Franciscoon etsimään luvattua kaupunkia.
Homomekka osoittautuu kylmäksi ja kalliiksi. Pojat löytävät itsensä kadulta, muiden kadulla elävien hylättyjen ja kotinsa jättäneiden queer nuorten ja kodittomien ihmisvarjojen maailmasta. Elokuva on pienellä amerikkalaisella paikkakunnalla syntyneen homopojan kasvutarina.
Hyväksynnän etsintä, vanhempien ennakkoluulot ja kapina ajavat Jamesin pois kotoaan, mutta pakomatka ei voi jatkua ikuisesti. Mitä tapahtuu periamerikkalaiselle perheelle, johon syntyy lapsi, joka edustaa kaikkea sitä, mitä eniten pelätään?

(Lähde: For Real Productions)

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu käytettäväksi lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Oppimateriaalin ovat laatineet Amnestyn Suomen osaston Maarit Pihkala ja Iina Korkiamäki yhdessä ihmisoikeuskasvatusryhmän sekä HLBTI-verkoston kanssa.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 18.7.2013.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

American vagabond

Ohjaaja: Susanna Helke

Maa: Suomi/Tanska/USA Vuosi: 2013

Kesto: 85min Ikäraja: 12

Levittäjä: Suomen elokuvakontakti ry

Näyttelijät:
dokumentti


Hyväksynnän etsintä, vanhempien ennakkoluulot ja kapina ajavat homoseksuaalin Jamesin pois kotoaan, mutta pakomatka ei voi jatkua ikuisesti. Dokumentti kysyy, mitä tapahtuu periamerikkalaiselle perheelle, johon syntyy lapsi, joka edustaa kaikkea sitä mitä eniten pelätään.

Milk

(Milk)

Ohjaaja: Gus Van Sant

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2008

Kesto: 131min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Film Finland

Näyttelijät:
Sean Penn, James Franco


Harvey Milk oli ensimmäinen Yhdysvalloissa julkiseen poliittiseen virkaan valittu julkihomo. Hänen tarinansa julistaa suvaitsevaisuuden sanomaa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa