Kuva © Sanna Vanninen /Oktober Oy
Kuva © Sanna Vanninen /Oktober Oy

Baby Jane

Kirjasta elokuvaksi

Baby Jane -elokuva on ohjaaja Katja Gauriloffin ensimmäinen fiktioelokuva, joka perustuu Suomen menestyneimmän nykykirjailijan Sofi Oksasen toiseen, saman nimiseen romaaniin vuodelta 2005. Kirjan oikeudet on myyty useampaan eri maahan ja se on saanut ilmestyessään ylistäviä arvioita niin Suomessa kuin maailmallakin. Ohjaaja Gauriloff kertoi tienneensä heti kirjan luettuaan sen olevan ensimmäinen pitkä fiktio, jonka hän ohjaa. Kirjailija Sofi Oksanen kertoo olleensa vakuuttunut jo elokuvan ensimmäisestä käsikirjoituksesta. Hän luki sitä ilolla ja seurasi yhtä lailla ilolla elokuvan kuvauksia niissä vieraillessaan. Oksanen kehui elokuvan näyttelijävalintoja loistaviksi.

Lähde: Elokuvan tiedote

Tietoa kirjasta

Elokuvan tekemisestä kerrotaan Filmivartissa.

Tehtäviä

1. Lukekaa Baby Jane -kirja ennen elokuvan katsomista. Mitä eroja huomasit kirjan ja elokuvan välillä? Miksi luulet elokuvantekijöiden näihin muutoksiin päätyneen?

2. Mitä mieltä olet elokuvat näyttelijävalinnoista? Perustele.

3. Elokuvien ja kirjojen kerronnan keinot eroavat toisistaan paljonkin, mitä eroja huomasit? Miksi elokuvakerronta poikkeaa kirjallisesta? Mitkä ovat elokuvakerronnan piirteitä verrattuna kirjallisen kerronnan piirteisiin?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Baby Jane

(Baby Jane)

Ohjaaja: Katja Gauriloff

Maa: Suomi Vuosi: 2019

Kesto: 93min Ikäraja: 12

Levittäjä: Future Film Oy

Näyttelijät:
Roosa Söderholm, Maria Ylipää, Nelly Kärkkäinen ja Lauri Tilkanen


Sofi Oksasen romaaniin perustuva elokuva hurjasta rakkaudesta ja mielenterveysongelmista.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa