Bamse ja jymykello

Elokuvan sanoma

Elokuvan arvomaailma heijastelee Bamse -sarjakuvien ja -elokuvien tapaan kaikkien oikeutta hyvinvointiin, huolenpitoon ja suojeluun sekä yhdenvertaisuuteen. Elokuvien perustana on ajatus siitä, että kaikki ovat tärkeitä ja arvokkaita juuri sellaisina kuin ovat. Omana itsenään ei kuitenkaan aina saavuta muiden ihmisten kunnioitusta, ellei toimi toisia ja ympäristöä kohtaan kunnioittavasti, kuten elokuvan roistot tulevat oppimaan. Elokuvassa onkin vahvana pohjavireenä ihmisenä kasvu ja sivistys. Tämä ilmenee hahmojen suhtautumisena itseen, toisiin ja ympäristöön sekä tavoissa toimia oikein ja reilusti.

Bamsen arvomaailma viestitään selkeästi ja epätoivottu käyttäytyminen johtaa epämiellyttäviin seurauksiin. Elokuvassa hyvä-paha -asetelma on selkeä ja loppu on onnellinen; kelmien rangaistukseksi jää luikkia omiin koloihin, kun muut yhteisön jäsenet iloitsevat yhdessä asioiden päätyttyä hyvin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Bamse ja jymykello

(Bamse och dunderklockan)

Ohjaaja: Christian Ryltenius

Maa: Ruotsi Vuosi: 2019

Kesto: 63min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Suomalaiset äänet: Jussi Vatanen, Jaakko Saariluoma, Sanna Majuri, Maria Ylipää


Aiemmista elokuvista tutut Bamse ja hänen ystävänsä vievät katsojat seikkailuun niin maalla kuin merellä. Bamse ja jymykello -elokuvassa Bamse oppii jotakin tärkeää; olemalla oma itsensä pääsee pidemmälle kuin uskoisikaan. Se on asia, joka Kasimir Ketun olisi myös hyvä ymmärtää.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa