Binti

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Pakolaisuus, ihmisoikeudet, julkisuus, unelmat, itseilmaisu, vloggaaminen, tubettaminen, ystävyys, suvaitsevaisuus.

Synopsis:
12-vuotias Binti on ahkera somettaja ja hän unelmoi olevansa yhtä iso tähti kuin idolinsa Tatyana. Värikkään ja iloisen kuoren alla kytee kuitenkin toisenlainen todellisuus: Binti ja hänen isänsä ovat Belgiassa laittomasti. Poliisitarkastuksen myötä asiat kääntyvät alamäkeen, mikä ajaa Bintin ja hänen isänsä
pakosalle. Pakomatkan aikana Binti törmää Eliakseen, luonnossa viihtyvään eläintensuojelijaan. Binti ja Elias ystävystyvät välittömästi joskaan eivät kitkattomasti. Kun Bintille selviää, että Elias elää yksin äitinsä kanssa, ottavat idearattaat vauhtia ja Binti näkee edessään valoisan tulevaisuuden. Rakkauden tiet kuitenkin mutkittelevat eikä Eliaskaan ole järin innostunut uudesta isäehdokkaasta.
(Lähde: juniorcine.fi)

Oppimateriaali on suunnattu 4.-6. luokille. Oppimateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen osa-alueisin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvaan on saatavilla myös ruotsinkielinen oppimateriaali Ruotsin elokuvainstituutin sivuilla.

Elokuva on osa Espoo Cinén Wrap!-ohjelmistoa ja on tulossa saataville syksyllä 2020.
 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Binti

(Binti)

Ohjaaja: Frederike Migom

Maa: Belgia Vuosi: 2019

Kesto: 90min

Levittäjä: Espoo Ciné

Näyttelijät:
Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji


Lastenelokuva tähtitubettajaksi mielivästä Bintistä, jonka elämää varjostaa paperittomuus.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa