Photo credit: Nick Wall / Copyright: © Bury Park Limited. All Rights Reserved.
Photo credit: Nick Wall / Copyright: © Bury Park Limited. All Rights Reserved.

Blinded by the Light

Opettajalle

Tehtävät ja elokuva soveltuvat esimerkiksi suomen kielen ja kirjallisuuden (ÄI3, ÄI4, ÄI5, ÄI6, ÄI8, ÄI9), suomen toisena kielenä ja kirjallisuuden (S23, S24, S25, S26, S28, S29), musiikin (MU1, MU3, MU4), terveystiedon (TE2), englannin (ENA2, ENA3, ENA4, ENA6, ENA8), elämänkatsomustiedon (ET1, ET2, ET3, ET4), filosofian (FI2, FI3), psykologian (PS1, PS2, PS4, PS5), historian (HI2, HI4, HI6), uskonnon (UE5, UE6) ja opinto-ohjauksen (OP1, OP2)  opetukseen. Peruskoulussa elokuvaa voi käsitellä ainakin yllä luetelluissa oppiaineissa.

Oppimateriaalissa on myös lukion opetussuunnitelman yleisistä aihekokonaisuuksista, kuten työelämä, kulttuurien tuntemus, hyvinvointi ja turvallisuus, johdettuja tehtäviä.

Tehtävät voi käsitellä eri tavoin, ei vain alasivujen otsikoissa ehdotetuilla tavoilla. Muokkaaminen ja soveltaminen oman ryhmän tarpeisiin on suositeltavaa. Sanoitustehtävien osuuksia kannattaa tehdä musiikin ja osittain englannin ja suomen kielen tunneilla.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Blinded by the Light

(Blinded by the Light)

Ohjaaja: Gurinder Chadha Käsikirjoitus: Gurinder Chadha

Maa: Iso-Britannia Vuosi: 2019

Kesto: 115min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Studios

Näyttelijät:
Viveik Kalra, Kulvinder Ghir, Meera Ganatra, Nell Williams, Aaron Phagura, Hayley Atwell ja Dean-Charles Chapman


Bruce Springsteenin ajattomien kappaleiden musiikkiin ja sanoituksiin perustuva inspiroiva tarina rohkeudesta, rakkaudesta, toivosta, perheestä ja musiikin ainutlaatuisesta henkeä nostattavasta voimasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa