Capitalism: A Love Story

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: kapitalismi, propaganda, dokumentti

Synopsis: Oscar-palkitun Michael Mooren uusi dokumentti kysyy – huumorilla ja rohkeasti –mikä on hinta, jonka Amerikka maksaa rakkaudestaan kapitalismiin.Vuosia sitten rakkaussuhde vaikutti niin viattomalta. Tänään amerikkalainen unelma näyttää kuitenkin ennemminkin painajaisunelta, sen hinnan maksavat tavalliset perheet työpaikoillaan, kodeillaan ja säästöillään. Moore vie katsojan koteihin, joissa elämä on kääntynyt ylösalaisin ja etsii selityksiä mm. Washingtonista. Hän löytää liiankin tuttuja merkkejä rakkaussuhteesta, jonka on mennyt pahalla tavalla pieleen: valheita, hyväksikäyttöä, petoksia... Ja 14 000 työpaikkaa menetetään joka päivä. (Lähde: FS-Film)

Oppimateriaali käsittelee dokumenttiohjaaja Michael Moorea, propagandaa ja kapitalismia.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut dokumentaristi Katja Lautamatti.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on laadittu vuonna 2009. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Capitalism a love story

(Capitalism: A Love Story)

Ohjaaja: Michael Moore

Maa: USA Vuosi: 2009

Kesto: 130min Ikäraja: 7

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Michael Moore


Oscar-palkitun Michael Mooren uusi dokumentti kysyy – huumorilla ja rohkeasti – mikä on hinta, jonka Amerikka maksaa rakkaudestaan kapitalismiin?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa