Captain Fantastic

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: kasvatus, vanhemmuus, kotiopetus, omavaraistalous, rituaalit ja juhlat, Noam Chomsky

Synopsis: Ben Cash on asunut lapsineen metsässä vailla mitään nykyajan mukavuuksia viimeisen vuosikymmenen, kasvattaen lapsensa pärjäämään karussa luonnossa ja kotikouluttaen heitä. Vaimo ja lasten äiti Leslie on hoidossa kaksisuuntaisen mielialahäiriön takia. Kun Ben saa uutisen, että Leslie on tehnyt itsemurhan, on perhe pakotettu siirtymään metsästä ihmisten ilmoille.

Perhe lähtee matkalle kohti Leslien vanhempien kotia. He haluavat osallistua hautajaisiin, vaikka appi on ilmoittanut saattavansa Benin poliisin haltuun, jos hän saapuu paikalle. Appivanhemmat haluaisivat ottaa lapset luokseen asumaan. Kun yksi lapsista loukkaa jalkansa, toinen pääsee yliopistoon ja yksi asettuu isoisänsä puolelle, on Benin tarkistettava periaatteitaan. 

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin. Oppimateriaali sopii erityisesti lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin hyvinvointi ja turvallisuus, kestävä elämäntapa ja globaali vastuu, teknologia ja yhteiskunta.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue Media-avaimen arvio elokuvasta täältä.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016, linkit on tarkistettu 26.9.2016.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Captain Fantastic

(Captain Fantastic)

Ohjaaja: Matt Ross

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2016

Kesto: 120min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Viggo Mortensen, Frank Langella, George MacKay


Pelkistettyä ja eristäytynyttä elämää luonnon helmassa viettänyt perhe joutuu lähtemään luomastaan lintukodosta ja kohtaamaan modernin maailman erilaiset arvot ja maailmankatsomuksen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa