Cheer Up

Dokumenttielokuvan draaman kaari

Valmentaja Miia ymmärsi Teksasissa tapaamansa joukkueen olevan kuin yhtä perhettä ja saavuttavan näin kilpailumenestystä. Perhe tuli merkittävällä tavoin myös Miian ja hänen joukkuuensa elämään vaikkei kilpailumenestystä elokuvassa nähtykään. Treenaaminen jäi melkein kuin sivuosaan kun elämä vei tyttöjä, mutta myös Miia toiseen suuntaan. Elokuvassa keskeisimmät henkilöt kohtaavat ennenkaikkea sen keitä ovat, mihin kuuluvat ja mitä perhe heille merkitsee.

Draaman kaari on elokuvan juonen rakenne josta on yleensä löydettävissä tietyt vaiheet. Tutustu draaman kaareen ja sen vaiheisiin täällä.
Cheer Up -elokuvassa kuljetetaan rinnakkain kahta tarinaa, kahta draaman kaarta.

  • Kirjoita auki draaman kaari joukkueen kamppailulle menestymisestä.
  • Kirjoita auki draaman kaari ainakin yhden keskeisen henkilön (Miia, Patu tai Aino) suhteesta hyväksymiseen, kasvamiseen, perhesuhteisiin ja rakkauteen.
  • Miksi elokuvassa on nämä kaksi kaarta? Miten ne toimivat yhdessä? Voisiko toisen ottaa pois? Mitä silloin tapahtuisi?
  • Mistä elokuva mielestäsi kertoo? Tiivistä elokuvan ydinsanoma yhteen lauseeseen.
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Cheer Up

(Cheer Up)

Ohjaaja: Christy Garland

Maa: Suomi Vuosi: 2016

Kesto: 86min

Levittäjä: Napafilms Oy

Näyttelijät:
Patricia Fisk, Miia Norvapalo, Aino Selin


Dokumenttielokuva cheerleaderjoukkueesta, joka ei pärjää kisoissa. Joukkueen teini-ikäiset tytöt tekevät kaikkensa täyttääkseen omat ja muiden odotukset, mutta elämä nyt ei vain aina mene putkeen. Patricialle, Ainolle ja Miialle itsensä, oman paikkansa sekä perheen merkityksen löytäminen on lopulta paljon tärkeämpää kuin yhdenkään kilpailun voitto.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa