Cheer Up

Harrastukselle omistautuminen

Elokuvassa on kohtaus jossa Miia on kampaamossa ja kampaaja, joka ilmeisesti tuntee Miian melko hyvin ennestään, kyselee Miian rakkauselämästä. Miia vastaa kyselyihin seuraavin sanoin: “En mä kerkeä, en mä jaksa. Mulla on elämässä muutakin kun...Sä oot töissä sen 8-10 tuntia. Sä käyt kotona, syöt, nukut, käyt koiran kanssa ulkona, sit taas ehit juoda kahvit, lähdet treeneihin, tuut kotia, teet töitä, katot telkkaria 30 minuuttia ja meet nukkumaan. Ei mitään taukoja.”

Voit myös katsoa kohtauksen:

  • Miltä tälläinen elämä sinusta kuulostaa? Perustele.
  • Onko sinulla jotain jonka puolesta taistelisit ja antaisit näin paljon omasta elämästäsi?
  • Miten suhtaudut omiin harrastuksiisi?
  • Mitä onnistuminen jossakin tarkoittaa sinulle? Onko voittaminen aina tärkeintä?
  • Mikä merkitys sinnikkyydellä on onnistumisessa?

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Cheer Up

(Cheer Up)

Ohjaaja: Christy Garland

Maa: Suomi Vuosi: 2016

Kesto: 86min

Levittäjä: Napafilms Oy

Näyttelijät:
Patricia Fisk, Miia Norvapalo, Aino Selin


Dokumenttielokuva cheerleaderjoukkueesta, joka ei pärjää kisoissa. Joukkueen teini-ikäiset tytöt tekevät kaikkensa täyttääkseen omat ja muiden odotukset, mutta elämä nyt ei vain aina mene putkeen. Patricialle, Ainolle ja Miialle itsensä, oman paikkansa sekä perheen merkityksen löytäminen on lopulta paljon tärkeämpää kuin yhdenkään kilpailun voitto.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa