Cheer Up

Henkilöt

Elokuvan keskeisimmät henkilöt ovat valmentaja Miia ja joukkueen tytöt Patricia ja Aino. Joukkueen tytöt ovat treeneissä epävarmoja ja pelokkaita. Miia keskittyy täysillä tyttöjen valmentamiseen mutta kokee myös monia epätoivon hetkiä.

  • Miten henkilöt muuttuivat elokuvan aikana?
  • Missä kohtauksissa muutos näkyi mielestäsi parhaiten?
  • Miten hyväksyminen ja kasvaminen näkyivät Miian, Patrician ja Ainon elämässä?
  • Missä muodossa rakkaus näyttäytyi isossa roolissa kaikkein elämässä? Mitä vaikeita tilanteita ja konflikteja tähän liittyi? Missä kohtauksissa ristiriidat ilmenivät parhaiten?
  • Miten henkilöiden välisiä suhteita kuvattiin elokuvassa?
  • Millaisia perheitä ja yhteisöjä elokuvassa oli? Mikä merkitys yhteisöillä oli elokuvan henkilöille?
  • Tarkastelkaa alla olevaa Patrician ja hänen isänsä välistä kohtausta ja muistelkaa millaisia muita kohtauksia heidän välillään elokuvassa oli. Mitä voit elokuvan tarjoaman tiedon ja elokuvan tekijöiden valitseman näkökulman perusteella päätellä heidän suhteestaan?


 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Cheer Up

(Cheer Up)

Ohjaaja: Christy Garland

Maa: Suomi Vuosi: 2016

Kesto: 86min

Levittäjä: Napafilms Oy

Näyttelijät:
Patricia Fisk, Miia Norvapalo, Aino Selin


Dokumenttielokuva cheerleaderjoukkueesta, joka ei pärjää kisoissa. Joukkueen teini-ikäiset tytöt tekevät kaikkensa täyttääkseen omat ja muiden odotukset, mutta elämä nyt ei vain aina mene putkeen. Patricialle, Ainolle ja Miialle itsensä, oman paikkansa sekä perheen merkityksen löytäminen on lopulta paljon tärkeämpää kuin yhdenkään kilpailun voitto.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa