Cloudboy

Opettajalle

Cloudboy johdattaa oppilaan keskelle Pohjois-Ruotsin henkeäsalpaavia maisemia. Oppimateriaalin avulla oppilas tutustuu tarkemmin Lapin elämään ja elämäntyyliin lähellä luontoa. Elokuvan päähenkilö Niilas asuu kaupungissa, mikä tarjoaa sopivan vastakohdan kun pohditaan luonnon ja kaupunkielämän eroavaisuuksia ja toisaalta yhtäläisyyksiä.

Niilas elää isänsä kanssa Belgiassa eikä ole juurikaan tavannut äitiään. Äidillä puolestaan on oma uusi perhe-elämänsä Ruotsissa. Elokuva kertoo Niilaksen kasvutarinan, jossa hän tulee läheiseksi aikaisemmin etäisen äitinsä kanssa ja lopulta kokee äitinsä uuden perheen omakseen. Oppimateriaalin tehtävissä pureudutaan erilaisiin stereotypioita rikkoviin perhemalleihin.

Oppimateriaalin avulla pohditaan myös sitä, miten uusiin tilanteisiin voi sopeutua onnistuneesti.  Elokuvan keskeisenä teemana toimii nimenomaan päähenkilön Niilaksen kasvutarina, jossa hän kohtaa oman ulkopuolisuudentunteensa ja tulee sinuiksi uudenlaisen elämän ja perheen kanssa. Niilas aiemmin tottui juoksemaan karkuun ja pakenemaan vaikeita tunteitaan ja ulkopuolisuuttaan, mutta lopulta hän näytti äidille tunteensa. Oppimateriaalin avulla pohditaan myös ulkopuolisuuden tunnetta sekä muita tunteita, joita on vaikea kohdata.

Elokuvan lopussa lapset tekevät yhteistyötä poron löytämiseksi ja yhteistyön avulla onnistuvatkin löytämään kadoksissa olleen poroemän. Elokuva tarjoaa hyviä yhteistyömalleja ja oppimateriaali tarjoaakin mahdollisuuden lapsen omien tunnetaitojen ja yhteistyötaitojen kehittämiseen.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Cloudboy

(Coudboy )

Ohjaaja: Meikeminne Clinckspoor

Maa: Belgia, Ruotsi, Norja, Alankomaat Vuosi: 2017

Kesto: 78min Ikäraja: 7

Levittäjä: Oy Kinoscreen Illusion ltd

Näyttelijät:
Daan Roofthooft, Ayla Gáren Audhild Nutti, Joakim Trä-gårdh, Sara Sommerfeld


Niilas on asunut isänsä kanssa Belgiassa niin kauan kuin hän muistaa. Vanhemmat ovat nyt päättäneet, että hänen pitää kesällä vierailla äitinsä ja hänen uuden perheensä luona Lapissa. Lapissa elämä on täysin erilaista ja aluksi Niilas ei viihdy ollenkaan. Mutta porojen vasat on merkittävä ja kaikkien on autettava. Kun yksi vasoista karkaa, Niilas saa näyttää että hänkin osaa jotain ja kesästä tuleekin hänen elämänsä suurin seikkailu.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa