Delfiinitarina

Delfiinimyytit

Elokuvassa kerrotaan chumash-intiaanien myytti delfiinien synnystä. Sen mukaan maan jumalatar Hutash loi ihmiset kylvämällä Limuwin saarelle ihmisen siemeniä. Hutashin aviomies, Taivaan Käärme, synnytti kielellään salaman ja antoi niin ihmisille tulen. Ihmiset pitivät tulen palamassa ja pysyivät lämpiminä ja kypsensivät ruokansa, ja niin heillä oli niin mukavat oltavat, että he lisääntyivät kunnes heitä lopulta oli aivan liikaa yhdelle saarelle. Heistä tuli myös niin äänekkäitä, ettei Hutash pystynyt enää nukkumaan, ja hän päätti antaa joidenkin ihmisistä siirtyä mantereelle. Hän loi sateenkaarisillan, joka ylettyi saaren korkeimmalta huipulta mantereen korkeimmalle vuorelle, ja käski ihmisiä ylittämään sillan varovasti eikä koskaan katsomaan alas. Mutta jotkut katsoivat, ja he putosivat mereen, jossa Hutash muutti heidät delfiineiksi, etteivät he hukkuisi. Siksi chumash-intiaanit ajattelevat delfiinejä veljinään ja sisarinaan.

Tehtävä: Kirjoittakaa itse oma delfiinien syntytarina. Voitte myös etsiä internetistä muita delfiineihin liittyviä myyttejä ja maalata kuvia joko chumashien tarinasta tai löytämistänne myyteistä.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Delfiinitarina

(Dolphin Tale)

Ohjaaja: Charles Martin Smith

Maa: USA Vuosi: 2011

Kesto: 113min

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Morgan Freeman, Harry Connick Jr., Ashley Judd, Nathan Gamble, Cozi Zuehlsdorff ja Kris Krsitofferson.


Delfiinitarina perustuu uskomattomaan tositarinaan urheasta delfiinistä ja hyväntahtoisista ihmisistä, jotka yhdessä käyttivät kaiken kekseliäisyytensä pelastaakseen sen hengen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa