Delfiinitarina

Elokuvan henkilöhahmot

Delfiinitarina kertoo ennen kaikkea vastoinkäymisistä ja niistä selviämisestä. Miettikää yhdessä, ketkä ovat elokuvan tärkeitä henkilöitä (Winter, Sawyer, Sawyerin äiti Lorraine, Sawyerin serkku Kyle, Hazel, Hazelin isä Clay, Hazelin isoisä Reed, proteesimestari Cameron).

1. Millaisia vastoinkäymisiä elokuvan henkilöillä oli ja oli ollut? Kuka on elokuvan päähenkilö, vai onko heitä useita? Kehen elokuvassa sinä samastuit? Miksi? Millaisia Sawyerin elämän vastoinkäymiset olivat? Mikä muutti hänen elämänsä?
2. Sekä Winter että Sawyerin serkku Kyle vammautuvat. Molemmat menettävät elämän, jota ovat eläneet siihen asti. Miettikää, mitä Winter ja Kyle menettivät: millaisia jokapäiväiseen elämään liittyviä asioita he menettivät, entä millaisia haaveisiin ja toiveisiin liittyviä asioita? Miten Winter ja Kyle löysivät taas elämänilon? Mikä toipumisessa on tärkeää?

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Delfiinitarina

(Dolphin Tale)

Ohjaaja: Charles Martin Smith

Maa: USA Vuosi: 2011

Kesto: 113min

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Morgan Freeman, Harry Connick Jr., Ashley Judd, Nathan Gamble, Cozi Zuehlsdorff ja Kris Krsitofferson.


Delfiinitarina perustuu uskomattomaan tositarinaan urheasta delfiinistä ja hyväntahtoisista ihmisistä, jotka yhdessä käyttivät kaiken kekseliäisyytensä pelastaakseen sen hengen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa