Delfiinitarina

Täydellinen keho

Antiikin Kreikassa ihannoitiin täydellistä kehoa: ajateltiin, että vastasyntynyt on oikea lapsi vasta seitsemän päivää syntymänsä jälkeen ja siksi epätäydellisen - esimerkiksi vammaisen - lapsen saattoi surmata. Myös renessanssin aikana ihannoitiin antiikin käsitystä täydellisestä ihmiskehosta. Maalauksissa ja veistoksissa jätettiin näyttämättä kehon epätäydellisyydet, vaikka todellisuudessa monilla oli vammoja ja arpia.

a) Keskustelkaa yhdessä, millainen ihminen on kaunis. Tuleeko kauneus sisältä vai ulkoa? Onko kauneus tärkeää? Voiko ihminen olla kaunis, vaikka olisi vammainen?

b) Tutkikaa esimerkiksi vaatemainoksia internetissä tai lehdissä ja keskustelkaa. Esitetäänkö ihmiset nykyään esimerkiksi televisiossa, elokuvissa ja mainoksissa sen näköisinä kuin he ovat, vai muokataanko kuvia? Onko olemassa jokin malli, miltä kaikkien pitäisi näyttää? Vaikuttaako tämä mielipiteeseemme toisista ihmisistä? Onko helppoa olla erilainen?

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Delfiinitarina

(Dolphin Tale)

Ohjaaja: Charles Martin Smith

Maa: USA Vuosi: 2011

Kesto: 113min

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Morgan Freeman, Harry Connick Jr., Ashley Judd, Nathan Gamble, Cozi Zuehlsdorff ja Kris Krsitofferson.


Delfiinitarina perustuu uskomattomaan tositarinaan urheasta delfiinistä ja hyväntahtoisista ihmisistä, jotka yhdessä käyttivät kaiken kekseliäisyytensä pelastaakseen sen hengen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa