Delfiinitarina

Tiedotusharjoitus

Elokuvassa Sawyer ja Hazel järjestävät teemapäivän Winterin pelastamiseksi. Sawyerin serkku Kyle pyytää tuntemaansa televisiotoimittajaa tekemään tempauksesta jutun, jotta paikalle tulisi mahdollisimman paljon ihmisiä.

Toimikaa Winter-päivän tiedottajina. Miettikää yhdessä erilaisia tapoja levittää tietoa tapahtumasta ja jakautukaa sitten ryhmiin toteuttamaan ideoitanne. Voisitte  esimerkiksi tehdä julisteita kaduille tai artikkeleita ja mainoksia lehtiin. Suunnitelkaa nettisivu. Voitte myös käydä katsomassa Winterin omaa sivua. Miettikää, kenelle haluatte osoittaa mainokset. Kiinnittäkää huomiota myös siihen, miten esitätte Winterin vammaisuuden: millaisia sanoja ja sanankäänteitä tai kuvakulmia käytätte? Esitättekö Winterin ressukkana vai sankarina?

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Delfiinitarina

(Dolphin Tale)

Ohjaaja: Charles Martin Smith

Maa: USA Vuosi: 2011

Kesto: 113min

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Morgan Freeman, Harry Connick Jr., Ashley Judd, Nathan Gamble, Cozi Zuehlsdorff ja Kris Krsitofferson.


Delfiinitarina perustuu uskomattomaan tositarinaan urheasta delfiinistä ja hyväntahtoisista ihmisistä, jotka yhdessä käyttivät kaiken kekseliäisyytensä pelastaakseen sen hengen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa