Ella Bella Bingo

Henkilöt

Ella Bella – Elokuvan päähenkilö on 5-vuotias energinen ja touhukas Ella-tyttö. Hän asuu isänsä kanssa Päivänpaisteen asuinalueella. Ella on idearikas lapsi, joka pitää hulluttelusta ja tykkää järjestää monenmoista tekemistään itselleen ja kaikille naapurustossa asuville ystävilleen.

Henri – Henri on Ellan paras kaveri. Henrillä ja Ellalla on erilaisia vahvuuksia, mutta heidän toisistaan poikkeavat luonteenpiirteet täydentävät toisiaan.

Joni – Päivänpaisteeseen muuttaa uusi lapsi, maailmankansalainen Joni. Joni on asunut usealla eri mantereella vanhempiensa kanssa, mutta muuttaa nyt sukulaistensa luo Päivänpaisteeseen. Toistuvien muuttojen vuoksi Jonilla ei ole juurikaan läheisiä ystäviä, mutta sitäkin enemmän haluttuja tavaroita ja leluja.

Liisa ja Lotta – Identtiset kaksostytöt Liisa ja Lotta asuvat Henrin naapurissa ja ovat hieman Ellaa ja Henriä vanhemmat. He liikkuvat aina yhdessä, mutta kinastelevat arkisista asioista. Vaikka he muistuttavat toisiaan ulkonäöltään, ovat he kiinnostuneet aivan eri asioista: Liisa pitää voimistelusta ja Lotta laulamisesta.

Rouva Berg – Päivänpaisteessa asuva iäkäs rouva Berg vaikuttaa tavanomaiselta isoäidiltä, mutta paljastaa seikkailujen lomassa nuoruusvuosiltaan monia hurjia tapahtumia, joissa on ollut osallisena.

Herra Jackson – Naapurustosta huolehtiva vanhempi herrasmies, joka tarjoutuu auliisti myös lasten avuksi kiperissä tilanteissa. Herra Jacksonin mukana kulkevat usein myös kanat, jotka hauskuttavat elokuvassa hölmöydellään.

Ellan isä – Ellan isä on yksinhuoltaja, jolla löytyy työkiireistä huolimatta aina aikaa tyttärelleen.

Henrin vanhemmat – Henrin vanhemmat ovat eronneet eivätkä enää asu yhdessä. Henri viettää aikaa molempien vanhempiensa kanssa.

Jonin huoltajat – Päivänpaisteeseen muuttavan Jonin vanhemmat työskentelevät ympäri maailmaa, jonka vuoksi Joni majoittuu sukulaistensa luo. Jonista huolta pitävät aikuiset eivät osallistu naapuruston tapahtumiin, vaan pysyttelevät kotioloissa.


 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Ella Bella Bingo

(Ella Bella Bingo)

Ohjaaja: Atle Solberg Blakseth, Frank Mosvold

Maa: Norja Vuosi: 2019

Kesto: 80min

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Suomenkielisen dubbauksen rooleissa: Seera Alexander, Vilppu Uusitalo, Alek Perez-Lahtinen, Jarmo Koski, Sasu Moilanen, Katja Aakkula, Tuukka Leppänen, Juha Hippi Ohjaava äänittäjä: Tiina Juntunen


Ella Bella ja hänen paras ystävänsä Henri valmistelevat koko naapurustolle sirkusesitystä, jonka yllätysnumerona on jännittävä taikatemppu. Mutta kun lähistölle muuttaa uusi poika Joni, kaikki muuttuu. Henri ihailee uutta tulokasta ja hänen hienoja tavaroitaan, ja Ella huomaa jäävänsä ulkopuoliseksi. Kun Ella pyytää Henriä valitsemaan kuka hänen paras kaverinsa on, Henri karkaa eikä häntä löydy mistään. Nyt Ellan on tehtävä yhteistyötä Jonin kanssa löytääkseen Henrin, pelastaakseen sirkusesityksen ja ennen kaikkea heidän ystävyytensä. Ella Bella Bingo on lämmin ja hauska koko perheen elokuva, joka on täynnä vauhtia ja jolla on tärkeä sanoma. Polkupyöräseikkailun lomassa kolme kaverusta huomaa, miten taianomaista ystävyys voi olla.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa