Ella Bella Bingo

Juoni

Elokuvan alussa Ella keksii perustaa naapurustoon Sirkus Päivänpaisteen. Henri innostuu ideasta ja pian mukana ovat Liisa ja Lotta, rouva Berg ja herra Jackson kanoineen ja muut asukkaat. Lapset ideoivat esityksiään, kun heidän viereensä pysähtyy auto. Auto tuo mukanaan uuden asukkaan, Jonin.

Joni on asunut eri puolella maailmaa ja hänellä on monia hienoja tavaroita. Henri ja Joni löytävät heti yhteisen puheenaiheen Jonin pyörästä ja he lähtevät testaamaan sitä Jonin sukulaisten pihaan. Ella tuntee jäävänsä ulkopuoliseksi. Henri innostuu jatkamaan leikkejään Jonin kanssa ja kun Ella huomaa poikien miekkailevan, hän tekeytyy ninjaksi ja liittyy leikkiin vain huomatakseen, että hänen vauhdikas mukaantulonsa lopetti koko leikin lyhyeen. Kaveruksille tulee riitaa ja Henri lähtee surullisena pois.

Ellalla on huoli sekä ystävästään että sirkuksen toteutumisesta ja hän haalii naapuruston asukkaat mukaansa etsimään Henriä. Tällä välin Henri purkaa puumajassaan suuttumustaan ja tärvelee hänen ja Ellan puuhun kaiverretut kuvat. Henrin isä saapuu lohduttamaan häntä ja he päättävät lähteä kaupunkiin.

Alkaa elokuvan ensimmäinen etsimisoperaatio, jossa naapurusto kurvailee ympäriinsä Henriä etsien: käydään jäätelöbaarissa, tivolissa, joudutaan uhkaaviin tilanteisiin pellolla ja päädytään lopulta jälleen Henrin puumajaan.

Täältä alkaa elokuvan toinen jäljittämistehtävä, kun Ellan ja Henrin sopiessa riitansa Henri katoaa. Ella ymmärtää, että sirkuksen toteutuminen on vaarassa hänen käyttäytymisensä vuoksi ja toimeliaana tyttönä pyrkii ratkaisemaan aiheuttamansa ongelman. Lopulta Henri saapuu paikalle ja sirkuksen viimeisenä ohjelmanumerona on lasten yhteinen esitys, joka esitetään hyvillä mielin, erimielisyydet selvitettyinä.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Ella Bella Bingo

(Ella Bella Bingo)

Ohjaaja: Atle Solberg Blakseth, Frank Mosvold

Maa: Norja Vuosi: 2019

Kesto: 80min

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Suomenkielisen dubbauksen rooleissa: Seera Alexander, Vilppu Uusitalo, Alek Perez-Lahtinen, Jarmo Koski, Sasu Moilanen, Katja Aakkula, Tuukka Leppänen, Juha Hippi Ohjaava äänittäjä: Tiina Juntunen


Ella Bella ja hänen paras ystävänsä Henri valmistelevat koko naapurustolle sirkusesitystä, jonka yllätysnumerona on jännittävä taikatemppu. Mutta kun lähistölle muuttaa uusi poika Joni, kaikki muuttuu. Henri ihailee uutta tulokasta ja hänen hienoja tavaroitaan, ja Ella huomaa jäävänsä ulkopuoliseksi. Kun Ella pyytää Henriä valitsemaan kuka hänen paras kaverinsa on, Henri karkaa eikä häntä löydy mistään. Nyt Ellan on tehtävä yhteistyötä Jonin kanssa löytääkseen Henrin, pelastaakseen sirkusesityksen ja ennen kaikkea heidän ystävyytensä. Ella Bella Bingo on lämmin ja hauska koko perheen elokuva, joka on täynnä vauhtia ja jolla on tärkeä sanoma. Polkupyöräseikkailun lomassa kolme kaverusta huomaa, miten taianomaista ystävyys voi olla.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa