Ella ja Aleksi

Ella ja Aleksi yllätyssynttärit

Oppimateriaalin teemoja: syntymäpäivät, elokuvateatterissa

Synopsis: Ella ja Aleksi ovat sisaruksia, jotka seikkailevat yhdessä koiraystävänsä Tarkastaja Lerppu Koirasen kanssa lasten arkisissa ymyröissä, kotona, kaupungilla, junassa ja luonnossa uusiin ystäviin tutustuen. Aleksi on pohdiskeleva isoveli, joka tietää paljon maailmasta. Ella puolestaan on utelias pikkusisko täynnä elämäniloa ja luovia ratkaisuja. Sisarukset voivat mielikuvituksensa avulla kutistua ja kasvaa, ymmärtää eläinten puhetta ja vaikkapa luoda taikaliiduillaan tyhjästä pikajunan.

Lapset auttavat MC Koppakuoriaista korjaamaan musavehkeensä, pientä Lenni Lokinpoikasta lentämään, diivailevaa muotisuunnittelijaa Ripu Rapua löytämään inspiraation, multaa myyvän Herra Myyrän tekemään taikamultaa, kotimetsästään evakkoon joutunutta Hely Huuhkajaa löytämään uuden kodin ja kotipihalle pudonnutta Pohjantähteä pääsemään takaisin taivaalle. Myös Lerppu Koirasen syntymäpäivää vietetään yhteisvoimin.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 4-7-vuotiaille.

Oppimateriaalin teemoja ovat ensimmäinen elokuvani, käynti elokuvateatterissa ja syntymäpäiväjuhlan järjestäminen.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 9.7.2014.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Ella ja Aleksi - Yllätyssynttärit

Ohjaaja: Juuso Syrjä

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 50min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Antti Luusuaniemi on AleksiMalla Malmivaara on EllaJarkko Tamminen on Lenni Lokinpoikanen ja Tarkastaja Lerppu KoiranenPaleface on MC Koppakuoriainen


Ella ja Aleksi ovat sisaruksia, jotka seikkailevat yhdessä koiransa Tarkastaja Koirasen kanssa kotona, kaupungilla ja luonnossa uusiin ystäviin tutustuen. Aleksi on pikkuvanha ja pohdiskeleva isoveli, joka tietää paljon maailmasta. Ella puolestaan on utelias ja impulsiivinen pikkusisko täynnä elämäniloa ja luovia ratkaisuja. Sisarukset voivat mielikuvituksensa avulla kutistua ja kasvaa, ymmärtää eläinten puhetta ja vaikkapa luoda tyhjästä pikajunan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa