Kuva: Anna Äärelä
Kuva: Anna Äärelä

Elvis & Onerva

Parisuhde- ja tunnetaidot

Elokuva käsittelee nuorten parisuhdetodellisuutta ja tunnetaitoja todentuntuisesti. Elokuvan henkilöiden kommunikaatio on hapuilevaa eivätkä tunteet ole aina selviä henkilölle itsellekään. Kaveripiirin paine sekoittaa tunnepakkaa entisestään, kun jotain pitäisi tapahtua tai vähintään laittaa tapahtumaan.

1. Miten elokuvan nuoret puhuvat toisistaan kaveriporukoissaan? Minkälaiset ominaisuudet nousevat esille, mitä toisissa ihaillaan, mitä taas pidetään nolona?

2. Miten elokuvassa kuvataan nuorten tunne- ja parisuhdetaitoja? Elokuvantekijät ovat nuoria aikuisia ja elokuva peilaa nuorten aikuisten käsityksiä nuorten elämästä; tuntuuko kuvaus onnistuneelta ja uskottavalta?

3. Miten elokuvan nuoret suhtautuvat vastakkaiseen sukupuoleen, ja siihen, miten toista pitäisi lähestyä? Minkälaisilla tilanteissa elokuvan nuoret uskaltavat puhua toisilleen tai lähestyä toisiaan?

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Elvis & Onerva

(Elvis & Onerva)

Ohjaaja: Mikael Syrjälä

Maa: Suomi Vuosi: 2019

Kesto: 65min Ikäraja: 12

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus ry - Juha Elomäki 050 412 4137 / juha.elomaki@elokuvakeskus.fi

Näyttelijät:
Mimosa Willamo, Johannes Brotherus, Saana Koivisto, David Sandqvist, Ella Lymi


Nuorten draamaelokuva nuoruudesta ja siihen liittyvästä epävarmuudesta. Sekä pelosta, joka ajaa ihmiset tekemään huonoja valintoja.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa