Entre les Murs (Luokka)

Johdanto

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu yläkouluihin sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Oppimateriaali on kaksikielinen, mutta viimeinen osuus on tarkoitettu ranskan opettajille ja on siten vain ranskaksi. 

Dossier pédagogique: Les exercices sont destinés aux niveaux collège et lycée et aux écoles professionnelles. Une partie du dossier est à l’usage des professeurs de français et est en conséquence rédigée en langue française. 
 
Luokka / Entre les Murs
Ohjaaja / réalisé par: Laurent Cantet 
Käsikirjoittajat / Scénaristes: François Bégaudeau, Robin Campillo 
Näyttelijät / Acteurs: François Bégaudeau, Laura Baquela, Nassim Ambrat, Juliette Demaille 
Levittäjä / Distributeur: Cinema Mondo 
Palkinto / Prix : Kultainen palmu, Cannesin eloluvajuhlat/ Palme d'Or du Festival de Cannes, 2008 
Alkuperäinen nimi / Titre original: Entre les Murs 
Kesto / durée: 128 min.
Ikäraja / Public : S / Tous publics 
Genre: Draama / Fiction
 
Synopsis: François on nuori kahdeksannen luokan ranskanopettaja ongelmayläasteella. Hän ei epäröi ottaa yhteen Esméraldan, Souleymanen, Khoumban ja muiden oppilaidensa kanssa. Tunneilla käydään värikkäitä keskusteluita, joissa kieli on tärkeässä osassa. Opettajan luokkahuone-etiikka joutuu kuitenkin testiin, kun oppilaat päättävät pistää François'n opetusmenetelmät koetukselle. Lisätietoja elokuvan englanninkielisiltä sivuilta.
 
François est un jeune professeur de français d’une classe de 4ème dans un collège difficile. Il n’hésite pas à affronter Esméralda, Souleymane, Khoumba et les autres dans de stimulantes joutes verbales, comme si la langue était elle-même un véritable enjeu. Mais l’apprentissage de la démocratie peut parfois comporter de vrais risques. Fiche technique et artistique complète sur le site du film.
 
Oppimateriaalin teemoja / Thèmes du dossier: Koulun järjestyssäännöt / Les régles de l´école et la discipline, Elokuvan ja oman koulun vertailu / Comparaison entre l´école du film et ton école, Kansallinen identiteetti / L´identité nationale, Kieli / Langue. Exercices pour les cours de français.
 
Oppimateriaalin ovat laatineet ranskanopettajat Fanny Kerignard ja Kerttu Sirviö Helsingin ranskalais-suomalaisesta koulusta.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2009. Linkit on tarkistettu 10.7.2014.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Luokka

(Entre les Murs)

Ohjaaja: Laurent Cantet

Maa: Ranska Vuosi: 2008

Kesto: 128min

Levittäjä: Oy Cinema Mondo ltd

Näyttelijät:
François Bégaudeau, Nassim Ambrat, Laura Baquela, Juliette Demaille


Realistinen ranskalaiselokuva kuvaa pariisilaisen koululuokan oppilaiden ja heidän opettajansa elämää koulun seinien sisällä. Suomen- ja ranskankielinen oppimateriaali sopii yläkouluille ja lukioihin. Oppimateriaalissa on myös erityisesti ranskan opetukseen tarkoitettu osuus.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa