Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: tekstitaidot, sanaluokat, elokuvan peruskäsitteet, päähenkilöt, juoni, miljöö, genre, huumori, farssi, komedia.

Synopsis:
Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee lomalle. Heidän äitinsä on suunnitellut ihanan lomaviikon ylellisessä huvilassa Villa Commondoressa. Sattumalta Kattilakosken perhe kuitenkin päätyy väärään huvilaan, joka onkin vaatimaton kesämökki ja samalla poliisien virkistysmaja. Samaan aikaan konstaapeli Rillirousku voittaa itselleen lomamatkan ja mukaan lähtee konstaapeli Isonapa. Voittekin arvata, ketkä lopulta päätyivät ylelliseen huvilaan.

Konstaapelit luulevat päässeensä Kattilakosken perheestä hetkeksi eroon, mutta pian he huomaavatkin olevansa mökkinaapureita. Ei auta muu kuin naamioitua taiteilijoiksi - Rubensin veljeksiksi – saadakseen olla edes hetki rauhassa. Hanna, tyttärien äiti, on innoissaan eksoottisista naapureistaan, kun taas tyttärien isää, Mattia, ei näytä kiinnostavan kuin perhostentoukkien hoivaaminen. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät pian, kun huomaavat oudot mökkinaapurit ja heidän edesottamuksensa. Vakoiluseikkailu alkakoon! Soppaa vielä sekoittavat vankikarkurit Tiirikka-Taina ja Sorkkarauta-Sakari, jotka ovat haudanneet ryöstösaaliin lähimaastoon. Väärinkäsitysten vyyhti on valmis!

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti 3.-4. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös elokuvan Media-avain -arvio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

(Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset)

Ohjaaja: Anna Dahlman

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 91min

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Emily Shipway, Ella Kangas, Niina Lahtinen, Joonas Nordman, Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä, Kiti Kokkonen, Pekka Strang


Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee lomalle väärinkäsityksiä, hauskoja kommelluksia, vakoilua ja valeasuja täynnä olevassa seikkailukomediassa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa