Huippujengi Himalajalla

Ilmeet

Ihmiselle ovat tyypillisiä monipuoliset ilmeet, joihin liittyvät myös silmien lihakset. Myös monien apinoiden ilmeet ovat ihmiselle melko selvästi ymmärrettävissä. Sen sijaan ihmisen on vaikeampi tulkita sellaisten eläinten ilmeitä, joiden ilmeiden tuottamiseen silmien lihakset eivät osallistu. Tällaisia ovat vaikkapa linnut ja matelijat.

Tässäkin elokuvassa pelkästään ilmeitä oli animoimassa iso joukko tekijöitä. (elokuva on toteutettu stop motion -animaationa. Esim. tältä Behind the scenes: Laika´s Missing Link -videolta näkee kuinka animaatio on tehty.)

  • Tutkikaa apinoiden ilmeitä. Osaatteko jäljitellä niitä?
  • Tehkää pareittain vaha-animaatio kasvoista. Kasvot voivat olla tyylitellyt tai antropomorfiset, mutta olennaista on, että niissä on ilmeisiin tarvittavat osat: suu, posket, silmät, kulmakarvat. Animoikaa esimerkiksi vihainen ja yllättynyt ilme. 
  • Voitte tutkia ilmeitä myös niin, että peitätte jonkun oppilaan kasvojen yläosan huivilla, ja hänen pitää tehdä tietty ilme. Miten tulkitseminen onnistuu, kun ette näe silmiä?

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Huippujengi Himalajalla

(Missing Link)

Ohjaaja: Chris Butler

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2018

Kesto: 91min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinemanse Oy

Näyttelijät:
Suomenkielisen ääniversion ohjaus: Antti LJ Pääkkönen. Rooleissa: Mikko Penttilä, Hannes Suominen, Anna Eriksson, Minttu Mustakallio, Tuukka Leppänen, Antti LJ Pääkkönen, Ilona Chevakova, Inkeri Wallenius, Jani Karvinen, Juha Varis, Juho Pitkänen, Jukka Voutilainen, Markus Bäckman, Taisto Oksanen


Huippujengi Himalajalla on maineikkaan Laika-studion sydämellinen stop-motion -animaatio, jonka keskiössä ovat erilaisuus, ystävyys ja itsensä hyväksyminen. Peloton päähenkilötrio oppii matkallaan, että joskus perheen voi löytää paikoista, joista sen viimeisenä olettaisi löytävänsä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa