Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä

Thorbjørn Egner, kirjailija ja säveltäjä

Norjalainen Thorbjørn Egner (1912–1990) oli kirjailija, piirtäjä ja lauluntekijä. Hän aloitti uransa kirjoittamalla kuunnelmia ja tekemällä lastenohjelmia radioon. Hän teki myös lukukirjoja norjalaisille koululaisille.

Uransa aikana hän kirjoitti yli kolmekymmentä lastenkirjaa, joista yksi tunnetuimmista on Kolmen iloisen rosvon eli Kardemumman kaupungissa seikkailevien Kasperin, Jesperin ja Joonatanin tarina (1955 suom. 1957).

Egnerin tunnetuimpia teoksiin kuuluvat myös Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä (1953, suom.1959) sekä Karius- ja Baktus-hammaspeikkojen satu (1949, suom. 1961).

Myös Kasperin, Jesperin ja Joonatanin sekä Hyppelihiiren tarinoiden laulut ovat olleet tunnettuja jo monen vuosikymmenen ajan. Egner kirjoitti paljon muitakin lauluja, joista suomeksi on ilmestynyt mm. Kapteeni Musta Bill ja muita lauluja (suom. 1959). 

Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä, levyt 1 ja 2 vuosilta 1984 ja 1987, ovat tuttuja monille lapsille vielä nykyäänkin. Ensimmäisellä levyllä Mikko Repolaista narrataan kolme kertaa ja Hyppelihiiri on oravaperheen lastenvahtina. Toisella levyllä metsän eläimet hyväksyvät lain: kukaan ei saa syödä toista! Ja kun Pummeli ryöstetään ja aiotaan myydä sirkukseen, toimivat eläimet yhdessä ja pelastavat hänet.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä

(Dyrene i Hakkebakkeskogen)

Ohjaaja: Rasmus A. Sivertsen

Maa: Norja Vuosi: 2017

Kesto: 76min

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Äänirooleissa mm. Petrus Kähkönen ja Pasi Ruohonen


On korkea aika säätää laki, jotta elämään metsässä saataisiin tolkku: tästedes kaikkien metsän eläinten tulee olla ystäviä eikä kukaan saa syödä toista.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa