Hyvä postimies

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: pakolaiskriisi, elokuvan huumori, dokumenttielokuva lajityyppinä, dokumentaarisen elokuvan muodot.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Synopsis: Pieni ja sinnikäs bulgarialainen kylä vasten Turkin rajaa on vastustanut vieraita valloittajia aina antiikin Rooman ja Ottomaanien valtakunnan ajoista lähtien. Nyt sen 38 eläkeikäistä äänestäjää päättää Euroopan tulevaisuudesta.

Ivan, paikallinen postimies, pyrkii pormestariksi. Hänellä on uusi poliittinen visio. Hän haluaa asuttaa ja elävöittää kylän toivottamalla syyrialaiset turvapaikanhakijat tervetulleiksi. Hänen vastustajansa haluaa sulkea silmänsä muutokselta, sulkea rajat ja palata kommunismin aikaan. Tiiviin kampanjoinnin lomassa Ivan oppii, että pienimmilläkin teoilla saattaa olla suuret vaikutukset.

Vuosisatojen ajan kylää on kutsuttu Suureksi portiksi johtuen sen sijainnista Ottomaanien valtakunnan ja Turkin rajalla. Nyt se on joutunut keskelle eurooppalaista kriisiä laittomien turvapaikanhakijoiden hiipiessä öisin rajan yli Euroopan Unioniin. Jälleen kerran uneliaasta ja kuihtuvasta pikkukylästä on tullut Euroopan porsaanreikä.

Hyvä postimies sai kansainvälisen ensi-iltansa Amsterdamin kansainvälinen dokumenttielokuvafestivaalin, IDFA:n kilpasarjassa ja sen Pohjois-Amerikan ensi-ilta oli Sundancen elokuvafestivaalien kilpasarjassa.

Elokuvan ohjaaja on suomalaisbulgarialainen Tonislav Hristov. Hyvä postimies on hänen viides dokumenttielokuvansa. Elokuvan tuotantoyhtiö on helsinkiläinen Making Movies Oy (mm. Armoton maa, Tyttö nimeltä Varpu, Miekkailija), joka on tuottanut myös Hristovin aiemmat elokuvat Love & Engineering ja Sinkkuelämän säännöt.

Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.


Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 27.3.2017.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Hyvä postimies

(The Good Postman)

Ohjaaja: Tonislav Hristov

Maa: Bulgaria, Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 81min

Levittäjä: Making Movies Oy


Elokuva pureutuu ajankohtaiseen, ympäri maailmaa puhuttelevaan aiheeseen: Syyrian pakolaiskriisiin. Elokuva tarkastelee teemaa yksittäisten ihmisten ja pienen kylän kautta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa