I, Daniel Blake

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: moraali, eettisyys, sosiaaliturva, köyhyys, itsekunnioitus.

Synopsis:
59-vuotias Daniel Blake (Dave Johns) on työskennellyt suurimman osan elämästään puuseppänä Newcastlessa. Sydänkohtauksen ja työtapaturman suistettua hänen elämänsä raiteiltaan hän saa huomata, ettei yhteiskunnan turvaverkko kannattelekaan kaikkia. Byrokratiakoneiston rattaisiin juututtuaan Daniel tutustuu samassa tilanteessa olevaan yksinhuoltajaäiti Katieen (Hayley Squires), joka painii omien ongelmiensa kanssa.

I, Daniel Blake voitti keväällä 2016 Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjan pääpalkinnon eli Kultaisen palmun. Elokuvan ohjannut Ken Loach on voittanut Kultaisen palmun kerran aikaisemminkin, Irlannin itsenäisyystaisteluita kuvanneella elokuvalla The Wind That Shakes the Barley vuonna 2006. Brittiläinen Loach tunnetaan pitkän linjan ohjaajamestarina, joka kuvaa elokuvissaan usein arkisia sankareita realistisella otteella.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin ja lukioihin sekä muihin toisen asteen oppilaitoksiin. Soveltuu erityisesti lukion aihekokonaisuuksiin hyvinvointi ja turvallisuus, kestävä elämäntapa ja globaali vastuu sekä teknologia ja yhteiskunta.

Oppimateriaalin on laatinut Valentina Mäntylä.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

I, Daniel Blake

(I, Daniel Blake)

Ohjaaja: Ken Loach

Maa: Iso-Britannia, Ranska, Belgia Vuosi: 2016

Kesto: 101min Ikäraja: 7

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Dave Alan Johnson, Hayley Squires, Sharon Percy


Todenmakuinen draamaelokuva ruotii koskettavasti hyvinvointiyhteiskunnan horjumista.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa