Import Export

Ohjaaja Khalid Hussain

 

Import Export -elokuvan Norjassa toimiva käsikirjoittaja ja ohjaaja Khalid Hussain on syntynyt vuonna 1969. Hussain debytoi kirjailijana 16-vuotiaana, vuonna 1986 julkaistulla romaanillaan Pakkis, joka saavutti suosiota ja sovitettiin myöhemmin näytelmäksi. Seuraava romaani Ondt Landskap julkaistiin vuonna 1990 ja sovitettiin niin ikään näyttämölle. Khalid Hussain on kirjoittanut ja ohjannut useita lyhytelokuvia. Lisäksi hän on kirjoittanut sekä ohjannut Pakistanissa tuotetut pitkät elokuvat Dharkan (1994) ja Jan Jan Pakistan (1997).
(Lähde: www.kinothalia.fi/tiedotteet/355.pdf)
 
  • Lukekaa LIITTEEN haastattelu ohjaaja Khalid Hussainista sekä hänen henkilökohtainen kommenttinsa elokuvasta. Keskustelkaa millaisista lähtökohdista Hussain tekee taidetta? 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Import Export

(Import Eksport)

Ohjaaja: Khalid Hussein

Maa: Norja Vuosi: 2007

Kesto: 90min

Levittäjä: Oy KinoScreen Illusion ltd

Näyttelijät:
Asia Begum, Knut Erik Grorud, Niklas Gundersen


Romanttinen komedia kulttuurirajat ylittävästä rakkaudesta on ensimmäinen maahanmuuttajataustaisen norjalaisen tekemä elokuva.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa