Kiipeilijätyttö

Johdanto

Synopsis: Yhdeksän vuotta aikaisemmin Iidan isä on pudonnut Mount Everestillä kiipeillessään. Hän oli ollut onnekas, sillä ei ollut loukkaantunut pahasti. Elokuvan alussa Iidan isä saa kuitenkin uusia oireita ja sairastuu vakavasti. Isän parantava hoito maksaisi 1,5 miljoonaa kruunua eikä perheellä ole siihen varaa. Iida lupaa isälleen hankkia tarvittavat rahat ja alkaa suunnitella Sebastianin ja Jonaksen kanssa kaikkien aikojen pankkiryöstöä pelastaakseen isän. Näin alkaa vauhdikas lasten toimintaelokuva kiipeilijätytöstä.

Koulukino suosittelee oppimateriaalia 9–14 -vuotiaille.
 
Materiaalin on laatinut luokanopettaja Annika Henriksson apunaan työryhmä Hanna Niinistö, Minna Hautaniemi ja Outi Freese. 
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2002. Linkit on tarkistettu 15.4.2013.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Kiipeilijätyttö

(Klatretosen)

Ohjaaja: Hans Fabian Wullenweber

Maa: Tanska Vuosi: 2002

Kesto: 84min Ikäraja: 7

Levittäjä: KinoScreen Illusion Ltd

Näyttelijät:
Julie Zangenberg,Lars Bom, Nastja Arcel, Jens Brygmann, Mads Ravn


Jännittävä toimintaelokuva ala-asteen yläluokkalaisille. Elokuva sai Lastenraadin myöntämän parhaan elokuvan palkinnon vuonna 2002 Oulun lastenelokuvien festivaaleilla.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa