2009-05-28 08:53:13

Koulukinotapahtuma Hurmos valloittaa syksyllä Keski-Suomen koulut

Keski-Suomen koululaisille elokuvaelämyksiä tarjoava elokuvatapahtuma Hurmos sijoittuu tulevana syksynä syysloman jälkeisille viikoille 20.10.-13.11.2009. Perinteen mukaisesti tapahtumaan osallistuu noin 10 000 lasta, nuorta ja opettajaa Keski-Suomen kouluista. Innokkaan vastaanoton vuoksi tapahtumaa jatketaan maakunnan koulujen osalta marraskuun loppuun saakka. Tuttuun tapaan tarjolla on eri luokkatasoille valmiit paketit elokuvakasvatusta ja laadukkaita elokuvia. Elokuvat tuodaan päätepysäkille, eli omalle koululle ja näin säästytään oppilaiden kuljetuskustannuksilta.

Tapahtuman teemoina tulevana syksynä ovat mm. lapsen oikeudet, turvallisuus ja ympäristöteemat. 20.11. vietetään kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää. YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksesta tulee tuolloin kuluneeksi 20 vuotta.

Tapahtuman toteuttavat Keski-Suomen elokuvakeskus(www.ksek.fi) ja lasten- ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta(www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/aitta)
yhteistyössä Keski-Suomen koulujen kanssa.

Lisätietoja tapahtumasta:

Keski-Suomen elokuvakeskus
Kaisu Tapaninen, elokuvakeskus(at)ksek.fi
p. 044 550 2582 (ark.10-16)

« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa