2010-03-29 13:58:03

Espoon Koulukinoviikot käynnistyvät

Seitsemännet Espoon koulukinoviikot pyörähtävät käyntiin maaliskuun lopulla tarjoten koululaisille koko joukon upeita, uunituoreita elokuvaelämyksiä. Viikot levittäytyvät kaikkiin espoolaisiin elokuvateattereihin ja mukana on tuttuun tapaan myös Hanasaaren kulttuurikeskus. Esitysten lisäksi on koululuokille tarjolla myös runsaasti työpajoja.

Tämän vuoden ohjelmistossa elämän karu ja kaunis puoli kohtaavat monessa elokuvassa vaikuttavalla tavalla. Kevään teemoja ovat mielikuvitus ja fantasia sekä yksinolo, ystävyys ja kasvukivut, erityisesti tyttöjen näkökulmasta. Useat elokuvat pohjautuvat tunnettuihin lasten- ja nuortenkirjoihin.

Viikoilla esitetään elokuvat Ponyo rantakalliolla, SOS -saariseikkailu, Hassut hurjat hirviöt, Coraline ja toinen todellisuus, Flickan, Linan yökirja (kuvassa), Kattona tähtitaivas ja Mitä meistä tuli. Ohjaaja/näyttelijä Miika Ullakko on paikalla Mitä meistä tuli -elokuvan esityksessä Finnkino Omenassa to 15.4. klo 12.

Viime vuoden tapaan esityksiin osallistuneille luokille järjestetään elokuvatyöpajoja, jotka toteutetaan elokuvaohjaaja ja pedagogi Kaija Juurikkalan kehittämällä Taikalamppu-menetelmällä. Pajatyöskentely opastaa keskittymään elokuvan tarinaan ja sisältöön sekä löytämään tarinan punaisen langan. Elokuvasta tehdään helppo ja luonteva ilmaisutapa, tarinankerronnan väline kynän rinnalle. Lisäksi Mediakasvatuskeskus Metkan ohjaajat vetävät purkupajoja, joissa käsitellään juuri nähtyä elokuvaa ja harjoitellaan kriittistä medialukutatitoa.

Koulukinoviikoille on tähän mennessä ilmoittautunut noin 2 500 oppilasta opettajineen. Vaikka useat näytökset ovat loppuunmyytyjä, vapaita paikkoja kannattaa vielä tiedustella. Esityksiä on kaikille luokka-asteille, mutta painopisteenä ovat 3- ja 8 -luokkalaiset, joiden opetussuunnitelmaan elokuvissakäynti kuuluu espoolaiskoulujen KULPS! -kulttuuri- ja liikuntapolussa.

Koulukinoviikot 25.3‚Äď15.4. Espoossa. Elokuvien esityspaikat: Bio Rex Sello (Ratsukatu 3); Finnkino Omena (Piispansilta 11); Kino Tuomarila (Palotie 31); Hanasaari (Hanasaarenranta 5); Kino Espoonlahti (Rehtorintie 11).

Lisätietoja elokuva-sivuilta
http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;16568;90063;16657;118850


« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa