2010-08-11 14:35:55

Prinsessa -koulukampanja käynnistyy

Psyykkisen sairauden synkästä leimasta erilaisuuden kauneuteen

Prinsessa ‚Äďkoulukampanja k√§ynnistyy 12.8.

Syyskuun 10. päivänä ensi-iltansa saavan, Arto Halosen ohjaaman Prinsessa -elokuvan avulla psyykkinen sairaus voidaan tehdä nuorille ymmärrettävämmäksi ja vähemmän pelottavaksi ja siksi elokuvan ympärille on suunniteltu koulukampanja. Prinsessan tarinan avulla on mahdollista lisätä ymmärrystä erilaisuutta kohtaan.

Mielenterveyden keskusliitto toteuttaa kampanjan yhteistyössä Koulukinon ja elokuvan tuottaneen Art Films Produktion -yhtiön kanssa.

Kampanjan kohderyhmänä ovat nuoret peruskouluikäisistä ylöspäin: lukiot, ammattikoulut ja muut oppilaitokset. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni näkisi elokuvan ja että siitä keskusteltaisiin oppilaitoksissa. Opettajien tueksi valmistuu elokuvan teemoja käsittelevä nettisivusto ja opetusmateriaali. Kampanja käynnistyy aloitusseminaarilla elokuvateatteri Bristolissa Helsingissä 12.8.2010.

Myötätuntoa ja yhteisöllisyyttä

Mielenterveyden keskusliiton vuosittaisen Mielenterveysbarometrin mukaan asenteen psyykkisesti sairastuneita kohtaan ovat kiristyneet. Nuorten kohdalla tämä oli selvästi havaittavissa kouluampumistapausten jälkeen.

Prinsessan tarina on monella tavalla poikkeuksellinen, se kannustaa myötätuntoon ja erilaisuuden hyväksymiseen. Siksi se toimii myös erinomaisena aineistona suvaitsevaisuuden ja toisen ihmisen arvostamisen teemojen käsittelylle.

Elokuva kertoo myös yhteisöllisyydestä, joka on Prinsessan selviytymisen kantava voima. Siinä on sanomaa tämän hetken yhteiskunnalle, jossa yksilöllisyyden liiallinen ihannoiminen on johtanut yhteisöllisyyden vähenemiseen.

Lisätietoja: viestintäjohtaja Inkeri Aalto, inkeri.aalto@mtkl.fi, 0500-477 839

Mielenterveyden keskusliitto ry on mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien sekä heidän läheistensä itsenäinen kansalaisjärjestö. Siihen kuuluu 190 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea ja niiden kautta yli 21 000 henkilöjäsentä. Mielenterveyden keskusliitto on Euroopan suurin mielenterveysalan kansalaisjärjestö.

Prinsessa ‚Äďkoulukampanjaa on tukemassa Opetusministeri√∂.

prinsessaelokuva.fi
mtkl.fi
koulukino.fi

« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa