2010-12-01 16:02:38

Kotimaisen elokuvan viikolla myös koululaisnäytöksiä


KOTIMAISEN ELOKUVAN VIIKKO 7.-12.12.2010

Joulukuussa Helsingin Kinopalatsissa järjestetään ensimmäistä kertaa Kotimaisen elokuvan viikko, joka on elokuvantekijöiden ja koko elokuva-alan yhteinen yleisölle suunnattu tapahtuma.

Tapahtuman aikana jaetaan ammattikuntapalkintoja kuten Vuoden elokuvaohjaaja- ja Vuoden elokuvatuottaja-palkinnot sekä palkinnot vuoden käsikirjoittajalle, elokuvanäyttelijälle ja dokumentintekijälle.

Viikon aikana esitetään kuluneen vuoden teatterielokuvia ja valikoima lyhytelokuvia tekijävieraiden kera. Elokuvantekijöiden ideoimat ja toteuttamat oheisohjelmat näytösten yhteydessä valottavat elokuvien tekemistä eri tavoin.

Arkiaamupäivien näytökset ja niiden oheisohjelmat sopivat erityisen hyvin kouluille.

Tämän vuoden aikana tutuksi tulleiden elokuvien lisäksi mukana on myös ennakkonäytöksiä ja uutuuksia kuten Lauri Nurksen ohjaama komedia Veijarit sekä Pamela Tolan ja Pihla Viitalan ohjaama ja näyttelemä komediallinen lyhytelokuva Elma ja Liisa.

Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry toteuttaa tapahtuman yhdessä Suomen elokuvaohjaajaliiton, Dokumenttikillan, Näyttelijäliiton ja Käsikirjoittajien killan kanssa sekä yhteistyössä elokuvien tuotantoyhtiöiden ja levittäjien kanssa.

Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat mm. Finnkino, Veikkaus, Clear Channel ja Hartwall. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne, joka tukee myös Jussi-palkintoja ja yleisöäänestystä.

Tapahtuman liput ovat myynnissä 12.11. alkaen Finnkinon lipunmyynnissä.


Lisätietoja:
Nina Laurio
toiminnanjohtaja
Suomen elokuvatuottajien keskusliitto ry
p. 050-3366393
nina.laurio@filmikamari.fi


« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa