2011-11-28 13:04:48

Iris vei voiton Oulussa

30. OULUN KANSAINVÄLISEN LASTEN- JA NUORTENELOKUVIEN FESTIVAALIN VOITTAJAELOKUVAT

Lapsituomariston valitsema voittaja on suomalainen Ulrika Bengtsin ohjaama elokuva Iris. Nuortenelokuvien tuomaristo valitsi voittajaksi tanskalaisen Pilviin piirtäjän.
Katso minuun… -palkinto annetaan lyhytelokuva Lumikon ohjaaja Miia Tervolle.
Upouuden ECFA-palkinnon saajaksi kansainvälinen tuomaristo päätti belgialaisen Olivier Ringerin ohjaaman Karkuteillä-elokuvan ja CIFEJ-palkinnon voittajaksi Vibeke Muasyan tanskalaisen elokuvan Siepattu.
POEMin Pikku karhu -palkinto myönnetään Mikael Wahlforssille.

Lapsituomariston kommentti:

”Voittajaelokuvassa oli aito tunnelma. Siinä oli selkeä ja hyvä juoni ja kuvauspaikka oli viehättävä. Elokuvassa oli mahtavia roolisuorituksia ja loistavaa musiikkia. Siinä oli monipuolinen tunneskaala. Elokuva oli kokonaisuudessaan toimiva, vaikka siinä oli surullisiakin kohtauksia.

Lapsituomaristo valitsi parhaaksi elokuvaksi kotimaisen Ulrika Bengtsin ohjaaman elokuvan Iris. Toiseksi sijoittui hauska kotimainen elokuva Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri.”

Iriksestä on saatavilla myös Koulukinon oppimateriaali.

« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa