2012-04-10 15:39:23

Helsinki African Film Festival tarjoaa ilmaisnäytöksiä lukiolaisille

Kolmas Helsinki African Film Festival (HAFF) tuo afrikkalaiset elokuvat jälleen kaupunkiin toukokuussa. Festivaali tarjoaa tuoreita näkökulmia maanosaan ja toimii vastapainona vallitsevalle Afrikka-uutisoinnille ja media-kuvastolle, jotka usein perustuvat negatiivisiin stereotypioihin ja ylläpitävät yksipuolista kuvaa maanosasta ja sen asukkaista.

Osana festivaalia järjestään ilmaisnäytöksiä lukiolaisille. Elokuvana on palkittu algerialainen draama/komedia Masquerades. Filmi on arabiankielinen ja tekstitetty englanniksi.

Esitysajat:
Keskiviikko 2.5. klo 11.00 ja 13.00 Andorra (Eerikinkatu 11)
Torstai 3.5. klo 13.00 Stoa (Turunlinnantie 1)


Masquerades , 2008, 92min, Algeria

Englannin jalkapallojoukkueen verkkareita suosiva puutarhuri Mounir on kyllästynyt olemaan pikkukylänsä pilkan kohteena. Päänvaivaa aiheuttaa erityisesti narkolepsiasta kärsivä Rym-sisko, joka nukahtelee yllättävissä tilanteissa ja on kyläläisten mielestä taattua vanhapiika-ainesta. Yhtenä kohtalokkaana yönä Mounir julistaa, että Rym on kihlautunut rikkaan eurooppalaisen liikemiehen kanssa. Yllättäen emävale ottaakin tulta ja Mounir nauttii pian uudesta asemastaan kylän kadehdittuna julkkiksena, tietämättömänä Rymin omista romanttisista aikeista. Kylä alkaa valmistautua vuosisadan häihin, vaikka aviomiehestä ei ole tietoakaan. Tämä charmikas komedia on valloittanut sydämiä elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa.


Lisätietoja näytöksistä ja ilmoittautumiset:
HAFF koordinaattori Sami Sallinen
050 440 6886
www.haff.fi

« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa