2013-04-04 13:28:00

Uutuusdokumenteissa kohdataan terroristin vaimo ja harmonikan soittaja

In The Dark Room – Pimennossa kertoo Magdalena Koppin intiimin ja traagisen tarinan maailman ensimmäisen terroristisupertähden Carlos 'Shakaalin' vaimona. Nadav Schirmanin ohjaama dokumenttielokuva kurkistaa kansainvälisen terrorismin takahuoneisiin ja kysyy onko tämä nainen uhri vai manipulaattori. In The Dark Room – Pimennossa käsittelee ensimmäisen kerran Carlosin tarinaa lähipiirin ja omaisten silmin, ja avaa samalla katsojalle oven median ja terrorismin perverssiin avioliittoon.

Oppimateriaalissa käsitellään radikalismia sekä terrorismin ja median suhdetta.

Dokumenttielokuva Soundbreaker on taitelijamuotokuva harmonikkaa pienestä pitäen soittaneesta Kimmo Pohjosesta, joka on löytänyt instrumenttinsa käsittelylle aivan uudet ulottuvuudet. Omassa taiteessaan niin ikään kokeellinen ohjaaja Kimmo Koskela on inspiroitunut Pohjosen kesyttömästä ja kekseliäästä soitosta ja tehnyt dokumenttielokuvan tämän maagisesta luomisesta ja esiintymisestä.

Oppimateriaalissa sukelletaan Kimmo Pohjosen shamanistiseen taiteilijarooliin, taiteen olemukseen sekä avantgarden maailmaan.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa