2013-06-25 09:21:00

American vagabond on koskettava kasvutarina ja puheenvuoro suvaitsevaisuuden puolesta

James karkaa kotoaan amerikkalaisesta pikkukaupungista poikaystävänsä Tylerin kanssa San Franciscoon etsimään luvattua kaupunkia. Homomekka osoittautuu kylmäksi ja kalliiksi. Pojat löytävät itsensä kadulta, muiden kadulla elävien hylättyjen ja kotinsa jättäneiden queer nuorten ja kodittomien ihmisvarjojen maailmasta.

Susanna Helken ohjaama dokumenttielokuva on pienellä amerikkalaisella paikkakunnalla syntyneen homopojan kasvutarina. Hyväksynnän etsintä, vanhempien ennakkoluulot ja kapina ajavat Jamesin pois kotoaan, mutta pakomatka ei voi jatkua ikuisesti. Mitä tapahtuu periamerikkalaiselle perheelle, johon syntyy lapsi, joka edustaa kaikkea sitä, mitä eniten pelätään?

Amnestyn Suomen osaston Maarit Pihkalan ja Iina Korkiamäen yhdessä ihmisoikeuskasvatusryhmän sekä HLBTI-verkoston kanssa laatima oppimateriaalin on suunniteltu käytettäväksi lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.
Oppimateriaali käsittelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, ihmisoikeuksia ja syrjintää.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa