2013-12-16 10:45:00

KAVA ja MEKU yhdistyvät vuoden alussa

Vuoden 2014 alussa aloittaa toimintansa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, tuttavallisemmin KAVI, kun Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA) ja Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus (MEKU) yhdistyvät. KAVI:n nettisivujen osoite on 1.1.2014 alkaen kavi.fi.

KAVA (vuoteen 2007 Suomen elokuva-arkisto eli SEA) tuo instituuttiin valtion elokuva-, televisio- ja radioarkiston, tehtäväkenttänä suomalaisen audiovisuaalisen kulttuurin säilyttäminen ja edistäminen. SEA perustettiin 1957 yksityisenä yhdistyksenä, ja seuraavana vuonna se liittyi elokuva-arkistojen kansainväliseen liittoon (FIAF). Vuonna 1979 SEA:sta tuli valtion laitos, vuonna 1984 astui voimaan elokuvien talletuslaki, ja vuonna 2009 alkoi radio- ja tv-ohjelmien kattava arkistointi.

MEKU:n tehtäviä ovat mediakasvatuksen edistäminen sekä kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta. MEKU toimii jatkossakin asiantuntijana lasten mediaympäristön kehityksessä, edistää alaan liittyvää tutkimusta ja seuraa alan kansainvälistä kehitystä sekä tiedottaa lapsia ja mediaa koskevista asioista.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa