2014-03-10 15:19:00

Anselmi, nuori ihmissusi johdattaa kuvalliseen työskentelyyn

Vuosi 1973, Etelä-Pohjanmaa. Hartaasti odotettu lapsi saa kasteessa nimen Anselmi. Äiti katoaa lumipyryyn kastepäivän iltana. Häntä ei ikinä löydetä. Isä kasvattaa lapsen yksin. 15 vuotta myöhemmin Anselmi rakastuu ensimmäistä kertaa elämässään. Nuoressa miehessä alkaa tapahtua muutoksia, joiden syyt johtavat 15 vuotta sitten kadonneen äidin mysteeriin. Isän 15 vuoden vaikeneminen alkaa murtua ja salaisuudet paljastua. Peto on herännyt. Vaistot ohjaavat nuorta Anselmia tekemään pesäeroa lapsuudenkotiin, kasvukivut repivät muuttuvaa ruumista, hallitsematon lisääntymisvietti räjähtelee käsille ja vanhemmat putoavat jalustalta tavallisiksi ihmisiksi heikkouksineen. Nuoruushan on ihmisen parasta aikaa, vai onko? (Lähde: elokuvan pressimateriaali)

Koulukinon oppimateriaali on suunniteltu yläkoulujen kuvataideopetukseen. Tehtävät voidaan toteuttaa joko johdantona elokuvaopetukseen tai kokoavana yhteenvetona sitten, kun elokuvan ilmaisukeinoja ja genrejä on käsitelty. Oppimateriaalin teemoja ovat elokuvan kuvallinen analysointi, elokuvakokemuksen käsitteleminen ja kuvaaminen, omien elämänkokemusten käsitteleminen elokuvan avulla, elokuvan visuaalisen kielen ymmärtäminen, indie-tuotannon perusteisiin tutustuminen sekä oman videotuotannon näkeminen suhteessa elokuvatuotantoon.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa