2014-03-24 10:34:00

Korso on elämänmakuinen nuorisoelokuva itseensä uskomisesta

Parikymppinen Markus haaveilee katukoristähden urasta New Yorkissa, vaikka todellisuudessa päivät kuluvatkin kavereiden kanssa pelaillen ja Korson lähiössä lorvien. Tasainen arki saa käänteen, kun pikkusisko Heta tuo kotiin yöksi uuden poikaystävänsä, kongolaistaustaisen Jojon. Itsetietoinen lukiolaispoika kyseenalaistaa Markuksen aseman perheen ainoana miehenä ja nauraa Markuksen haaveille. Jojon seurassa myös Heta alkaa nähdä veljensä Jojon silmin: lähiöön juuttuneena ja koulut keskeyttäneenä luuserina, joka ei saa elämästään kunnon otetta. Sisarusten eripuraa ei vähennä siskon huoneesta kantautuvat seksin äänet. Pelastaakseen kasvonsa Markus päätyy lainaamaan matkarahat New Yorkiin Murikalta, Korson paikalliselta rikolliselta. Velanmaksun koittaessa Markuksen usko itseensä laitetaan koetukselle. Markus pistää itsensä ja lopulta kaverinsakin likoon todistaakseen että unelma on kaikkea muuta kuin typerä.

Koulukinon oppimateriaali on suunnattu yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Materiaali sopii käytettäväksi etenkin opinto-ohjauksessa, yhteiskuntaopissa ja elämänkatsomustiedossa.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa