2014-05-04 09:01:00

Uusi lasten ja nuorten elokuvafestivaali Illusia valtaa pääkaupunkiseudun toukokuussa

5.-11.5.2014 ensimmäistä kertaa järjestettävä Illusia-festivaali tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille valtavirrasta poikkeavia, laadukkaita ja ajatuksia herättäviä elokuvia. Elokuvateattereissa ympäri pääkaupunkiseutua järjestettävän festivaalin ohjelmisto painottuu tänä vuonna animaatioelokuviin. Osaan festivaalielokuvista on saatavilla Koulukinon oppimateriaali - tutustu festaripakettiin täällä!

Ensimmäisen lllusia-festivaalin ohjelmistoon on poimittu visuaalisesti taidokkaita animaatioita eri puolilta maailmaa. Tuhannen ja yhden yön tarinoista tutut prinsessat, ihmissudet ja noidat seikkailevat Michel Ocelot'n huikeassa ranskalaisessa siluettianimaatiossa Tales of the Night (2011). Animaation taikaa nähdään myös belgialais-ranskalaisessa elokuvassa Zarafa (2012), joka kuvaa pienen pojan ja kirahvin matkaa Afrikasta Pariisiin. Ohjelmistossa ovat myös virolainen Lisa Limone (2013), maailman ensimmäinen täyspitkä 3D nukkeooppera sekä kotimainen pitkä nukkeanimaatio Turilas ja Jäärä (2002).

Festivaali juhlistaa myös kotimaisen animaation 100-vuotista taivalta päiväkoti-ikäisille suunnatulla juhlanäytöksellä, jossa nähdään klassikkoanimaatioita vuosien varrelta. Lisäksi Illusiassa esitellään katsaus uutta eurooppalaisen lyhytanimaation parhaimmistoa.

Illusia tarjoaa laatuelokuvia maailmalta myös nuorille. Uusiseelantilaiset elokuvat Boy (2010) ja Shopping (2013) sekä japanilainen animaatio Letter to Momo (2011) tutustuttavat katsojan tarinoidensa kautta erilaisiin kulttuureihin.

Tänä vuonna festivaalin pääpaino on maksuttomissa, päiväkodeille ja kouluille suunnatuissa näytöksissä. Yleisönäytökset painottuvat viikonloppuun ja erityisesti elokuvateatteri Orioniin Helsingissä.

Festivaalin yhteydessä järjestetään elokuvakasvatusseminaari Näkökulmia! Elokuva oppimisen välineenä. Seminaari on suunnattu opettajille sekä muille lasten ja nuorten kanssa toimiville ja se käsittelee elokuvan integrointia eri oppiaineisiin, aihekokonaisuuksiin ja oppimistilanteisiin niin katsomisen kuin tekemisen kautta.

Illusia-festivaalin tapahtumapaikkoina ovat elokuvateatteri Orion Helsingissä, Kino Tapiola Espoossa, Bio Grand Vantaalla ja Uusi Paviljonki Kauniaisissa. Festivaalin tuottaa Suomen elokuvakontakti ry yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutti Kavin, Espoo Cinén sekä Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien kulttuuripalvelujen kanssa. Muina yhteistyökumppaneina ovat Koulukino ry, Kaikki kuvaa -hanke sekä Mediakasvatuskeskus Metka ry. Tapahtumaa tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja: http://illusiafestivaali.net/

Venla Haanpää, festivaalituottaja

venla.haanpaa@elokuvakontakti.fi

045135706
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa