2014-05-18 10:37:00

Ensimmäinen lasten ja nuorten elokuvafestivaali Illusia sai innostuneen vastaanoton

Lasten ja nuorten oma elokuvafestivaali Illusia keräsi näytöksiinsä viikon aikana yli 2600 katsojaa pääkaupunkiseudulla. Pääasiassa koululaisista ja päiväkoti-ikäisistä koostunut yleisö otti festivaalin vastaan innostuneena. Illusia-festivaalin näytöksiä järjestettiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Suosituimpia olivat alakoulu- ja päiväkoti-ikäisille suunnatut näytökset. Eniten katsojia sai norjalainen, koulukiusatusta 13-vuotiaasta Josta kertova Onnenpotku – Liverpool Goalie.  Yleisönäytöksiä järjestettiin Orionissa Helsingissä ja Kino Tapiolassa Espoossa.

Myös festivaalin oheisohjelma keräsi runsaasti osallistujia. Johdantona Illusia- festivaaliin järjestettiin Näkökulmia – Elokuva oppimisen välineenä -seminaari opettajille sekä muille lasten ja nuorten kanssa toimiville. Festivaalinäytösten yhteydessä järjestettiin työpajoja ja tavattiin myös paljon tekijävieraita. Näytöksissä vierailivat mm. palkitun Fatima – lyhytelokuvan nuoret näyttelijät Ilona Valve ja Yasmin Heinonen sekä ohjaaja Naima Mohamud. Turilas ja Jäärä-elokuvan ohjaaja Mariko Härkönen ja Lisa Limone -elokuvan tuottaja Kerdi Kuusik-Oengo vierailivat omien elokuviensa näytöksissä. 

Festivaalin pääjärjestäjänä toimi Suomen elokuvakontakti ry yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutti Kavin, Espoo Cinén sekä Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien kulttuuripalvelujen kanssa. Muina yhteistyökumppaneina olivat Koulukino ry, Kaikki kuvaa -hanke sekä Mediakasvatuskeskus Metka ry. Tapahtuma järjestettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Helsingin kulttuurikeskuksen tuella.

Täältä löydät festivaalin palautelomakkeen.

Täältä löydät Koulukinon oppimateriaalit festivaalin elokuviin.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa