2014-09-01 09:25:00

Maleficent pistää Prinsessa Ruususen uusiksi - oppimateriaalissa pohditaan satuperinteitä ja brändejä

Maleficent - Pahatar on ennen kertomaton tarina Disneyn perinteisimmästä konnasta, joka tuli tunnetuksi vuoden 1959 klassikosta Prinsessa Ruusunen. Pahatar on nuori nainen, joka elää idyllistä elämää rauhanomaisessa kuningaskunnassa metsän keskellä, kunnes eräänä päivänä vieras armeija uhkaa maan rauhaa. Pahatar puolustaa kuningaskuntaa urhoollisesti mutta joutuu petoksen uhriksi ja hänen puhdas sydämensä muuttuu kovaksi kuin kivi. Kosto mielessään Pahatar ryhtyy lopulliseen taisteluun valloittajakuninkaan seuraajaa vastaan ja langettaa kirouksen tämän vastasyntyneen tyttären, Auroran, ylle. Lapsen kasvaessa Pahatar tajuaa, että Auroralla on avain rauhaan kuningaskunnassa – ja samalla kenties myös avain Pahattaren todelliseen onneen. Katso elokuvan traileri täältä.

Koulukinon oppimateriaali on suunniteltu yläkoululaisille. Materiaalissa pohditaan muuttuvia satuperinteitä sekä Disneyn brändiä, estetiikkaa ja taidehistoriallisia vaikutteita. Lisäksi selvitellään, onko nimi enne ja mistä etunimet tulevat.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa