2014-10-15 09:08:00

Diplomatia-draama sopii lukion historianopetukseen

Diplomatia on historiallinen draama, pohjanaan tositapaus, jonka seurauksena Pariisi pelastui totaaliselta tuholta elokuussa 1944. Tapahtumapaikkana on loistohotelli Meurice Louvren kupeessa. Kenraali Dietrich von Cholitz (Nils Arestrup) ja ruotsalainen konsuli Raoul Nordling (Andre Dussolier) käyvät yli yön kestävän väittelyn sodan tuhojen moraalisesta painolastista sekä herrasmiehen ja upseerin velvollisuuksista. Intensiivinen tilanne ja painavien vastuukysymysten parissa painivat mestarinäyttelijät kiteyttävät ohjaaja Schlöndorffin käsissä tuhoon tuomitun kaupungin tuhkasta timantin. Ajatelkaa, mitä jos meillä ei olisi Pariisia? (Lähde: Cinema Mondo)

Koulukinon oppimateriaali on suunniteltu lukion historianopetukseen. Materiaali käsittelee paitsi 2. maailmansotaa ja Ranskan miehitystä, myös sotaelokuvan lajityyppiä ja elokuvien historiankirjoitusta.
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa