2014-10-20 10:21:00

Animaakarit-näyttelyssä animoidaan itse!

 

Animaakarit_Karaoke_Aiju-Salminen_edHelsingin Annantalon syksyn suurnäyttely kertoo kotimaisen animaation satavuotista tarinaa. Näyttely käy läpi suomalaista animaatiohistoriaa 1910-luvun ensimmäisestä mainoksesta Niko – lentäjän poikaan. Ja tekee sen kiinnostavimmalla mahdollisella tavalla: Animaakarit-näyttelyssä vieraat tekevät itse animaatioita!

Animaakarit_ty√∂paja_EDItse tekemisen lisäksi näyttelyssä myös katsellaan animaatioita. Katsottavissa on vanhin kotimainen säilynyt animaatio Aito sunnuntaimetsästäjä (1924) sekä Kössi Kengurun ja Käytöskukan kaltaiset rakastetut klassikot. Nykypäivää edustavat puhuttelevat taideanimaatiot: esim. Niina Suomisen jäteruoasta animoitu Hyvä meininki (2009). Valtavaksi ilmiöksi kohonneen kotimaisen menestyssarjan Angry Birds Toonsin tekoprosessia esitellään laajasti.

angryB_yksityiskAnnantalon Animaakarit-näyttelyssä on vieraillut tähän mennessä kymmeniä päiväkoti-, eskari- ja koululaisryhmiä ympäri Helsinkiä ja sen on nähnyt jo yli kahdeksan tuhatta kävijää. Annantalon hengen mukaisesti näyttely sopii erinomaisesti kaiken ikäisille ja on parhaimmillaan yhdessä koettuna. Näyttely on auki tammikuun 18. asti.

 

ANIMAAKARIT-näyttely su 18.1.2015 asti, ark. klo 9–13:30 koulu- ja päiväkotiryhmät, klo 13:30–20 muu yleisö, la-su klo 10–16, juhlapyhinä suljettu. Vapaa pääsy, sopii kaikenikäisille.

Lisätietoja:
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa