2015-01-07 15:09:00

Koulukinon kevätlukukausi alkaa värikkäällä luontoelokuvalla

40 kapusiiniapinaa, jaguaari, anakonda, karhu, saukko, kotka, Amazonin jokidelfiinejä, krokotiilejä, vyötiäinen, hämähäkkejä, laiskiainen.. Amazonia 3D on kiehtova matka maailman suurimpaan sademetsään. Vankeudessa syntynyt kapusiiniapina Sai selviää kuin ihmeen kaupalla lentokoneonnettomuudesta ja löytää itsensä keskeltä Amazonian koskematonta viidakkoa. Utelias pikkuseikkailija ottaa heti kaiken irti yllättävästä vapaudestaan. Sillä on edessään täysin uusi ja tuntematon maailma, jota verhoaa tiheä ja kukoistava kasvillisuus. Pian Saille kuitenkin selviää, että viidakon kauneus saattaa olla myös hyvin petollista. Sai kohtaa metsässä kaikenlaisia eläimiä aina jaguaarista tapiiriin ja ymmärtää, että paras tapa säilyä hengissä on saada muiden lajitoveriensa hyväksyntä. Sain villit lajitoverit eivät kuitenkaan ole valmiita ottamaan kesyä sukulaistaan avosylin vastaan... (Lähde: VL Media)

Dokumentaarisesta materiaalista kootussa tarinassa ei ole puhuttua dialogia, sillä pääosassa ovat eläimet. Koulukinon oppimateriaali on suunnattu alakoulujen ympäristötiedon, biologian ja maantiedon opetukseen. Materiaalin ovat laatineet Korkeasaaren ympäristökasvattajat, ja osa tehtävistä sopii tehtäväksi Korkeasaaren eläintarhassa tai eläintarhavierailun jälkeen. 
« Takaisin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa